*Nettavisen* Sport.

Rekdal: - Ikke strålende fornøyd

Foto: Scanpix

Men Kjetil Rekdal var meget glad for å ha berget plassen.

12.11.08 23:32

Aalesund - Sogndal 3-1:

Tor Hogne Aarøy ble nok en gang den store helten da Aalesund slo Sogndal og sikret plassen i tippeligaen. 8 mål har han på de siste 9 kampene og Kjetil Rekdal kan takke Aarøy for at det ble seier.

- Når vi bruker han riktig, er han en farlig mann. I dag brukte vi han riktig og scorer han mål, sa Kjetil Rekdal til TV2 etter kampen.

- Mye å gå på
For Sogndal var like mye frampå som Aalesund på Color Line Stadion onsdagskveld. Men når karene fra saftbygda lot Aarøy stå umarkert inne i feltet nærmest tre ganger på rad, hadde de ikke gjort leksa si i forkant av kampen.

- Vi hadde nok å slite med i denne kampen. For all del, vi presterer mye bra i denne kampen, men det er mye å gå på, sa Rekdal, som fikk se en tempofylt kamp med flere store sjanser.

Effektive AaFK
Selv om de fleste tvilte på at Sogndal kunne gjøre mye med 4-1 som utgangspunkt, var det absolutt muligheter. Sogndal skapte flere farligheter i første omgang, men fikk aldri tellende resultat. Det gjorde Aalesund. Tre innlegg havnet på pannebrasken til monsteret Aarøy og dermed sto det 3-0 til sunnmøringene.

Og med 3-0 til pause og 7-2 sammenlagt var det aldri noen tvil om hvem som skulle ta den siste plassen i neste års tippeliga.

Men heller ikke til pause var Rekdal fornøyd.

- Sogndal kan ikke ta oss igjen, men vi spiller ikke bra. Heldigvis har vi vært effektive og da berger vi på det, sa Rekdal, og var dønn ærlig i sin omtale av laget sitt.

Men også Rekdal så at plassen allerede til pause var berget.

Rakrygget Sogndal
Sogndal la seg likevel ikke ned for å dø. De spilte en godkjent andre omgang og det var fortjent da Håvard Flo satte inn reduseringen midtveis i andreomgangen. Flo avsluttet karrieren sin på Color Line og det ble et verdig punktum likevel.

Sogndal kan nå se fram til Adeccoligaspill i 2009, mens Kjetil Rekdal skal forsøke å bygge et topplag av Aalesund. Da må han unngå at de kjemper i bunnen.

- Suksess
Selv om Rekdal ikke ville ta all æren for at Aalesund berget, var han ikke bare beskjeden i sin omtale av egen rolle i redningsaksjonen:

- Jeg har fått dem til å spille slik at de har fått suksess, sa den tidligere landslagsspilleren. Og sa dette om mulighetene for Aalesund i neste års tippeliga:

- Heldigvis har vi en vinter å jobbe på

Den vinteren bør han bruke godt. For neste år får de ikke kvalikplass for å bli nest-sist.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.