RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OVERRASKET: Vålerengas trener Kjetil Rekdal (t.v.) hadde ventet seg en helt annen serieåpning. Moldes trener Tor Ole Skullerud (t.h) hadde større grunn til å være fornøyd.
OVERRASKET: Vålerengas trener Kjetil Rekdal (t.v.) hadde ventet seg en helt annen serieåpning. Moldes trener Tor Ole Skullerud (t.h) hadde større grunn til å være fornøyd. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Rekdal: - Jeg er skuffet og overrasket

Sist oppdatert:
Molde lekte seg med Vålerenga i seriepremieren.

MOLDE – VÅLERENGA 2-0:

AKER STADION (Nettavisen): Mange var usikre på hvordan tapet av Ole Gunnar Solskjær og hans menn ville påvirke Molde, men fredag kveld forsvant mye av tvilen.

Da ble nemlig Vålerenga feid av banen med 2-0 i seriepremieren etter en maktdemonstrasjon på Aker Stadion. Bare tilfeldigheter og sjansesløseri gjorde at ikke bortelaget ble hardere straffet, og Tor Ole Skullerud har fått en drømmestart på både Molde-jobben og tippeligasesongen 2014.

Anført av den imponerende trioen Bjørn Bergmann Sigurdarson, Mohamed Elyounoussi og Fredrik Gulbrandsen gikk hjemmelaget rett i strupen på Vålerenga, og 90 minutter senere lå osloklubben nede for telling etter knockout.

LETTET: Molde-trener Tor Ole Skullerud jubler etter at årets første seier er et faktum.

- Klasseforskjell
Molde var rett og slett flere nummer for store for Kjetil Rekdals menn i seriepremieren.

- I dag var det veldig bra. Fantastisk. Jeg er veldig fornøyd med det vi leverer, og vi skapte mange sjanser. Men vi burde avgjort kampen i andre omgang, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til Nettavisen.

Han roser sine nye signeringer for gode debuter.

- Jeg synes Harmeet Singh var veldig god, og Bjørn (Bergmann Sigurdarson) og Moi (Mohamed Elyounoussi) var veldig friske. Alle de nye viste at de er kvalitetsspillere, og vi har truffet bra med disse kjøpene. Jeg er fornøyd med mange i blått i dag, sier Molde-sjefen.

Vålerenga-sjef Kjetil Rekdal var naturlig nok ikke like fornøyd.

- Det var klasseforskjell, men det skal ikke være så stor forskjell som det var i dag. I første omgang hadde vi et par stykker som var til stede, og et par stykker som ikke var det, sier Rekdal, som trekker frem nykommer Sivert Heltne Nilsen som Vålerengas beste.

- Hva tenker du om at det er så stor forskjell på lagene?

- Jeg er veldig skuffet og overrasket over det vi leverer i første omgang. Vi blir både løpt og skubbet over ende, vi tør ikke, det er mange minuser med første omgang, sier Rekdal til Nettavisen.

Rekdal spekulerer i at laget hans kanskje ble satt ut av anledningen.

- Starten av kampen ble stikk motsatt av det det skulle bli, og det så ut som vi ble helt paralyserte. Og det var utrolig skuffende, sier Rekdal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD: Moldes Björn Bergmann Sigurdarson (t.h.) med en av mange avslutninger i eliteseriekampen mellom Molde og Vålerenga på Aker Stadion. Simon Larsen til venstre, Niklas Gunnarsson i midten og Alexander Mathisen bak til venstre.


Forren-kanon

Kampen var 21 minutter gammel da det var duket for 1-0. Molde hadde fått et frispark på 25 meters hold etter at Mohamed Elyounoussi ble stanset på ulovlig vis, og Vegard Forren stilte seg opp.

- Han kan vel ikke skyte der, tenkte nok mange som satt på tribunen.

Men Forren ladet kanonen og banket inn årets første tippeligamål med en kanonkule som føyk inn i venstre hjørne.

VIF-keeper Gudmund Taksdal Kongshavn burde kanskje ha gjort en bedre jobb der, men skuddet var knallhardt.

- Det så ut som vi skulle klare å ri av de først 20 minuttene uten baklengs, og da avtar presset litt. Men så slipper vi inn et frisparkmål fra 35-40 meter, og det skal ikke gå inn, enkelt og greit, mener Rekdal om 1-0-scoringen.

ÅRETS FØRSTE SCORING: Vegard Forren kunne juble som årets første målscorer i Tippeligaen. Molde tok også en overbevisende seier fredag kveld.

Kontring i ypperste klasse
Mange har spådd at tidligere LSK-spiller Bjørn Bergmann Sigurdarson skal bli en av årets profiler, og etter drøye halvtimen viste islendingen hvorfor.

Martin Linnes hadde først raidet fra egen banehalvel på flott vis før han ga ballen til Molde-spissen, og med to berøringer vendte han opp og banket inn 2-0 fra 10 meter.

Kontringsfotball fra øverste hylle fra Tor Ole Skulleruds menn, og det var helt fortjent at hjemmelaget ledet med to mål, noe som sto seg til pause.

- Dette var deilig. Alle ville vise seg frem, og vi gjorde en god kamp, sier Sigurdarson til Nettavisen.

To Rekdal-bytter i pausen
Kjetil Rekdal hadde ingen grunn til å være fornøyd med første omgang, og som mange ganger før tok han tidlig grep. I pausen byttet han ut Kamran Ali Iqbal og Herman Stengel for Alexander Mathisen og Christian Grindheim.

Vålerenga hang bedre med etter hvilen, men det var Molde som fortsatte å skape de største sjansene. Både Elyounoussi og Sigurdarson kunne ha økt ledelsen for hjemmelaget, men Vålerenga holdt unna.

I kampens ti siste minutter skapte Vålerenga to gode sjanser til å redusere, men begge gangene ble ballen reddet på streken, og dermed endte det til slutt 2-0.

Sjelden har en tomålsseier vært mer fortjent enn på Aker Stadion fredag kveld.

Moldes neste kamp spilles borte mot Odd på lørdag om en uke. Vålerengas møter Bodø/Glimt på Ullevaal dagen etter.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere