Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal: - Knudtzon lo da jeg snakket med ham

SKUFFET: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener Lillestrøm ble reddet av et straffespark som aldri burde vært dømt.
SKUFFET: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener Lillestrøm ble reddet av et straffespark som aldri burde vært dømt. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener Lillestrøm reddet uavgjort med et feilaktig straffespark.

LILLESTRØM – VÅLERENGA 1-1:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Søndag ble Norges kanskje største klubbkamp spilt på Åråsen, og et jevnspilt oppgjør endte til slutt uavgjort mellom Lillestrøm og Vålerenga.

- Det er vanskelig å dominere fra start til mål her. Når Vålerenga kommer hit, er hele Lillestrøm-gjengen på speed, sier Rekdal til pressen etter kampen.

Når han høster latter for uttalelsen, legger Rekdal til følgende:

- Positivt ment, det er ikke noe galt i det. Det er sånn det er. De takler, springer og stuper inn i taklinger, og publikum motiverer. Det er fryktelig vanskelig å ha kontroll på en kamp her i 90 minutter, sier Vålerenga-sjefen.

Daniel Fredheim Holm (29) sendte VIF i ledelsen med et perleskudd fra 25 meter i første omgang, men Johan Andersson (31) utlignet på straffe etter hvilen. Dermed endte det 1-1.

DOMMEREN GJORDE RETT: Det mener Erling Knudtzon.

Omdiskutert straffe
Straffesparket så ut til å være korrekt idømt, men det var ikke Vålerenga-leiren enige i.

- Jeg har sett det på TV, men mener det ikke er straffespark. Simon (Larsen) kommer skliende og tar ballen, men dommeren mener noe annet. Da får vi ikke gjort noe med det, sier Rekdal til Nettavisen.

Han hevder han har fått signaler fra LSK-spiller Erling Knudtzon på at det ikke var straffe. Det var Knudtzon som ble felt i situasjonen som ga straffespark.

- Erling Knudtzon lo selv (da jeg snakket med ham), og jeg tror Runar Kristinsson også mener det var et billig straffespark, sier Rekdal.

- Lo Knudtzon? spurte en journalist.

- Erling Knudtzon lo og sa det var et meget billig straffespark, gjentar VIF-sjefen.

Uenig med Rekdal
Men når Knudtzon lar seg intervju om situasjonen, er han ikke helt enig med Rekdal om sin egen oppfatning av situasjonen.

- Jeg blir tatt, i hvert fall. Han er delvis på ballen, men tar den ikke ordentlig. Jeg følte jeg ble tatt, sier LSK-spissen.

- Knudtzon sier til pressen at det var et straffespark, Rekdal?

- Det er mulig, det. Men det spiller ingen rolle, dømt er dømt, vi får ikke gjort noe med det, sier mannen bak Norges mest berømte spark på en ball noensinne.

Lillestrøm-trener Runar Kristinsson mener dommeren hadde en vanskelig jobb i straffesituasjonen.

- Da jeg så det direkte, trodde jeg ikke det var straffespark. Men etter å ha sett reprisen, mener jeg dommeren gjorde rett, sier islendingen til Nettavisen.

Straffe eller ei, Rekdal sender uansett et stikk til dommerstanden i Tippeligaen etter de seks første rundene.

- De har ikke vært på tå hev denne sesongen, dommerne, de må gå i seg selv. Det har vært mye de seks første rundene, det var Svein-Erik Edvartsen enig i også, forteller Rekdal.

UENIGE. Lillestrøm trener Runar Kristinsson var ikke enig med Vålerenga-trener Kjetil Rekdal om straffesituasjonen.

LES: Fyldig kampreferat her

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim var småskuffet etter å ha mistet seieren på Åråsen. Han mener osloklubben ble for pysete etter pause.

- Jeg tror vi begynte å tenke litt konsekvenser. Men det gjorde vi ikke i det hele tatt i førsteomgang, da spilte vi rundt dem med ett og to touch. Men det var et eller annet som snek seg inn hos oss i andre omgang, og da slo vi kun lange pasninger i korridor, sier Grindheim til Nettavisen.

Rekdal svarer slik på kapteinens analyse:

- Det var i hvert fall ikke meningen fra vår side, vi ga ikke beskjed om at vi skulle legge oss lavere, eller noe slik, sier han.

- Rettferdig
Lillestrøm-trener Kristinsson var heller ikke kjempefornøyd etter poengdelingen.

- I første omgang var Vålerenga bedre enn oss, men vi tok over etter pause og skapte flere muligheter til å utligne. Etter det var det jevnt, og begge lag ble redde for å tape, sier Kristinsson til Nettavisen.

- Jeg synes 1-1 er et rettferdig resultat, legger han til.

Både før og under kampen valgte Vålerenga-supporterne Klanen å blusse på tribunen. Nå vanker det trolig bot til osloklubben.

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Christian Grindheim til Nettavisen.

- Det må du spørre andre om, jeg har ikke en mening, sier Rekdal.

STRAFFESCORING: Lillestrøms Johan Andersson jubler for utligning mot Vålerenga.

Kampens første sjanse lot ikke vente på seg. Allerede etter halvannet minutt steg Frode Kippe til værs på en corner og var svært nær å sende hjemmelaget i ledelsen, men dessverre for LSK gikk ballen rett utenfor.

Etter et par halvsjanser til LSK, ved en ny heading fra Kippe og en markkryper fra Moryke Fofana, var det gjestene fra Oslo øst som tok ledelsen på Åråsen.

Drømmescoring
22 minutter inn i kampen lot LSK Daniel Fredheim Holm få vandre fritt på 25 meter, og det gjorde de ikke ustraffet. Fredheim Holm ladet venstreslegga og fyrte av et langskudd som føyk som en prosjektil gjennom lufta og landet i nettet bak Arnold Origi. En perle av en scoring, og dermed sto det 0-1 på Åråsen.

KJEMPETREFF: Vålerengas Daniel Fredheim Holm kan her juble for 0-1 mot Lillestrøm. Han satte ballen i mål fra rundt 25 meter.

Kampen var bare en halvtime gammel da LSK-trener Kristinsson tok grep. Ut gikk islendingen Árni Vilhjálmsson, inn kom unggutten Jørgen Kolstad (19), uten at LSK skapte noe mer av den grunn. Da lagene gikk til pause sto det fortsatt 0-1. Vålerenga var detbeste laget før pause, og det var sånn sett lite å utsette på at gjestene ledet.

9071 tilskuere på Åråsen fikk se Fredheim Holm komme svært nær en 0-2-scoring syv minutter inn i andre omgang. Veteranen steg til værs i LSKs felt, men headingen smøg seg på utsiden av stolpen.

Svære LSK-sjanser
Minuttet senere dro Bjørn Helge Riise seg fri og fant Moryke Fofana i boksen, men avslutningen gikk via en VIF-forsvarer og ut til corner. Der endte ballen hos Frode Kippe, men kapteinen klarte ikke å få hull på byllen for hjemmelaget. Men det sluttet ikke der. Rett etterpå fikk innbytter Kolstad en gigantsjanse til å utligne, men keeper Michael Langer vartet opp med en kjemperedning på forsøket fra fem meter.

Sjansebonanza til LSK, men VIF landet på beina.

Drøye 25 minutter før slutt var det duket for hjemmefansen første mulighet til å slippe jubelen løs. Erling Knudtzon ble felt i VIFs 16-meter av Simon Larsen ogdommer Ken Henry Johnsen pekte på straffemerket.

- Den er krystallklar, godt gjort av dommeren, var Lars Tjærnås’ dom på C More da reprisene rullet over skjermen.

Fra ellvemetersmerket var Johan Andersson sikkerheten selv og satte inn 1-1 for de gulsvarte fra Romerike, til enorm jubel fra et ganske fullsatt Åråsen.

Det ble også sluttresultatet, ganske rettferdig ut fra spill og sjanser.

Neste tippeligakamp for Lillestrøm spilles lørdag, og da venter en ny, tøff utfordring i Rosenborg på Lerkendal. Vålerenga møter Stabæk på hjemmebane samme dag.

Men først skal begge lag ut i cuprunde førstkommende onsdag. Der møter VIF Gjøvik/Lyn, LSK skal ut mot Eidsvold Turn.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!