RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal: - Oi, det var et stort sjokk

OVERRASKET: Kjetil Rekdal fikk sjokk da nyheten om Harald Aabrekk sprakk.
OVERRASKET: Kjetil Rekdal fikk sjokk da nyheten om Harald Aabrekk sprakk. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vålerenga-treneren om sparkingen av Harald Aabrekk.

Tirsdag kom nyheten om at Aabrekk (59) er sparket som trener i Aalesund etter bare fire serierunder.

Nyheten slår ned som et lyn i Fotball-Norge. 

- Trist og tøft etter fire kamper, skriver Odd-trener Dag-Eilev Fagermo en en sms til Nettavisen.

Tidligere Aalesund-trener Kjetil Rekdal forteller at han ble tatt på senga av dramatikken i gamleklubben.

- Da jeg hørte det, tenkte jeg bare at «oi, det var et stort sjokk», sier Rekdal til Nettavisen tirsdag ettermiddag.

- Veldig overraskende
Vålerenga-treneren påpeker at han ikke kjenner til hva som er hele bakgrunnen for Aalesunds avgjørelse.

- Det eneste jeg vet er at jeg kjenner Harald som en meget dyktig fotballmann som har gode fotballkunnskaper. Jeg har også jobbet med han selv. Men det er selvfølgelig veldig overraskende at en trener får sparken etter fire serierunder, sier Rekdal.

- Kommer du til å snakke med Aabrekk om hva som har skjedd?

- Ja, jeg kommer sikkert til å prate med Harald når jeg treffer han, men jeg er ikke typen som ringer ned andre tippeligatrenere for å prate, sier Rekdal.

- Har Aabrekk fått en reell sjanse til å lykkes i Aalesund?

- Det er helt umulig for meg å gi noe synspunkter på det, for jeg aner ikke hva som har skjedd, annet enn at det er veldig overraskende at en trener får sparken etter fire runde. Det tror jeg de fleste er enige i, sier VIF-sjefen.

KJENNER HVERANDRE GODT: Harald Aabrekk (t.v.) og Kjetil Rekdal har vært kolleger i årevis.

Senest mandag kveld gikk styreleder Reidar Mjelde ut og fredet Aabrekk. På spørsmål fra Sunnmørsposten svarte Mjelde slik på spørsmål om det var aktuelt å fjerne Aabrekk allerede nå:

- Langt derifra. Det er ikke tema i det hele tatt, sa AaFKs styreleder.

- Rart
Det er 23 timer siden. Rekdal stusser på uttalelsen.

- Det er jo litt rart, selvfølgelig. Men i fotball skjer ofte ting som mange forstår, og det er vanskelig å gi et synspunkt på det. Jeg kunne sikkert sagt mye om min egen avgang der oppe, og Harald kan sikkert si mye om sin egen, sier Rekdal.

Nettavisens fotballekspert Joacim Jonsson er også svært overrasket over nyheten.

KRITISK: Kenneth Fredheim.

- De ha hatt en katastrofal start, men samtidig må de som ansatte Aabrekk virkelig se seg i speilet. De må ta like stor del av ansvaret her, sier Jonsson.

Han mener ansettelsen av Aabrekk var et stilbrudd for Aalesund.

- De hadde spilt pasningsorientert, mens Aabrekk står for en annen stil. De burde virkelig vurdere seg selv, sier han.

Fotballekspert Kenneth Fredheim måtte riste på hodet da nyheten sprakk tirsdag. Han mener vi når ser tendenser i Norge fra de største ligaene.

- Det er fascinerende hvordan vi tar etter utlandet, med full fredning i går kveld og sparken dagen etter. I går kveld uttrykte styreleder full tillit, og formiddagen etter har han sparken. jeg synes styret og ledelsen i Aalesund må ta et langt blikk på seg selv i speilet, det er de som ansatte mannen for noen måneder siden, sier fotballkommentatoren til Nettavisen.

- Sett utrolig svake ut
Han karakteriserer seriestarten som en katastrofe både resultatmessig og spillemessig.

- Jeg synes de har sett utrolig svake ut. Men å sparke en trener etter fire runder er likevel et veldig drastisk grep. Jeg tror det blir for enkelt å skylde alt på Aabrekk, for Aalesund er ikke en klubb som har fulgt med i timen de siste årene. De har mistet mange gode spillere uten å erstatte dem, mener Fredheim.

«I avgjørelsen er det lagt spesielt vekt på at Harald ikke lenger har den nødvendige tilliten i spillergruppen» heter det i pressemelding.

- Gjør dette klubbens avgjørelse mer forståelig, Fredheim?

- Det er alltid et dødsstøt for en trener hvis det medfører riktighet. Da er det bortimot umulig å fortsette som trener, man kan ikke sparke hele spillergruppa, men man kan sparke treneren. Likevel er det noe med «timingen», at det skjer en måned inn i sesongen. Man mister ikke taket på spillergruppa i løpet av et par uker, det må ha vært et eller annet som har ulmet her, uten at jeg vet det, spekulerer han.

SISTE TAP: Harald Aabrekk og Aalesund tapte 0-2 mot Tromsø på hjemmebane i helgen. Det var det siste han gjorde som sjef for tangotrøyene. Årsaken skal være manglende tillit i spillergruppa.

- Bærer preg av panikk
Nå tror Fredheim Aalesund skal slite med å finne gode kandidater til å erstatte Aabrekk.

- Jeg vil ikke tro topptrenerne står i kø utenfor Color Line. Det er ikke en betryggende måte å gjøre dette på, og det bærer et preg av panikk.

Rekdal og Vålerenga skal spille mot nettopp Aalesund allerede torsdag. Han mener nyheten ikke rikker på klubbens forberedelser til den kampen.

- Vi har forberedt oss til kampen mot Aalesund selv, og dette gjør ingenting med vår inngang. Vi vet hvilke spillere vi møter, og vi kjenner alle lag i Norge godt. Nå er spørsmålet hvordan Aalesund vil spille. Det blir alltid forandringer med nye folk bak roret. Vi er uansett opptatt av hvordan vi skal spille, de får bare spille med 11 mann de også, sier Rekdal.

Ny duo
Ifølge Sunnmørsposten er planen inntil videre at Trond Fredriksen rykker opp fra jobben som assistent. Karl Oskar Fjørtoft blir assistenttrener inntil en permanent løsning er på plass.

- Jeg har ingen kommentar, men takk skal du ha, sier Fjørtoft til Nettavisen i 12.15-tiden mandag.

Aabrekk overtok jobben som trener før sesongen, men har fått en fryktelig start på sesongen.

På de fire første serierundene er det bare blitt ett poeng (1-1 mot LSK hjemme). I tillegg er det blitt 0-5 og 1-5 i sekken mot RBK og Molde, og i forrige serierunde tapte tangotrøyene 0-2 mot Tromsø på hjemmebane.

Nå har klubben fått nok og valgt å kvitte seg med hovedtreneren.

Nettavisen har foreløpig ikke lyktes i å få tak i Aabrekk eller klubbdirektør Henrik Hoff tirsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere