*Nettavisen* Sport.

Rekdal: - Skifter ikke keeper i hytt og pine

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Lars Hirschfeld taus etter å ha blitt vraket til førstelleveren i seriepremieren.

17.03.13 10:47

BRANN - VÅLERENGA 3-1:

BERGEN (Nettavisen): - Jeg spilte ikke, var alt Lars Hirschfeld ville si til Nettavisen, før målvakten småløp ut til den ventende spillerbussen.

Kanadieren, som har vært Vålerengas faste keeper de siste tre sesongene, ble vraket av Kjetil Rekdal i seriepremieren mot Brann i Bergen. Etter kampen var 34-åringen lite interessert i å snakke med media.

- Skifter ikke i hytt å pine
Målet ble istedenfor voktet av unggutten og bergenseren Gudmund Kongshavn, som fikk sin sjette kamp for Vålerenga i Tippeligaen.

- Konkurransen om plassene har tilspisset seg de siste ukene. Mot Brann var det naturlig å velge slik, så er det ny kamp om 16 dager, forteller Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Likevel går Rekdal langt på vei og lover keepertalentet fast plass på laget.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi driver ikke å skifter keeper i hytt og pine, men det var en jevn kamp hele veien. Gudmund gjorde ikke noe galt mot Brann, fortsetter Rekdal til Nettavisen.

- Må skades
Veien fra benken og inn på laget er dermed lang for keeperveteranen Hirschfeld. Rekdal er klar på hva som skal til for at kanadieren vokter målet igjen.

- Han (Kongshavn) må skades, men det blir ikke aktuelt å ta ut noe lag nå, bedyrer Rekdal, som gjør dårlige forsøk på å skjule hvem som er Vålerengas nye førstekeeper.

LES OGSÅ: - Jeg setter ni av ti derfra

- Hva får du med Gudmund Kongshavn istedenfor Lars Hirschfeld, som gjør at du valgt ham mot Brann?

- Du får en ung målvakt, som har framtiden foran seg og som allerede er på et høyt nivå. Vi gir han ingen gave, han står i mål fordi han er en god målvakt. Han har kjempet seg fram til å få stå der, fortsetter Rekdal til Nettavisen.

- Fikk ikke vist alt
Selv er keepertalentet ordknapp om dagens situasjon. I hvert fall til bergenser å være. Men 22-åringen håper at plassen er hans.

- Jeg har utviklet flere aspekter ved spillet mitt. Mot Brann fikk jeg ikke vist alt, men jeg er en ung keeper som skal bli ganske god, sier Kongshavn til Nettavisen.

LES OGSÅ: Branns stortalenter senket Rekdals menn

Beskjeden om at han skulle stå i sesongpremieren fikk unggutten dagen før kamp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

- Det ble en fin dag det, men jeg hadde sett for meg at det skulle gå litt bedre i selve kampen, fortsetter keeperen.

- En av de beste i Tippeligaen
Nå har unggutten fått en god dose selvtillit, etter å ha henvist sin kanadiske konkurrent til benken. Hirschfeld har tidligere vunnet seriegull med Rosenborg og CFR Cluj i Romania. I tillegg vant han et cupgull med sistnevnte.

Kongshavn innrømmer at konkurransen har vært knallhard på treningsfeltet i vinter.

- Lars (Hirschfeldt) er en av de beste keeperne i Tippeligaen. Om ikke den beste. Så det er naturlig at det er vanskelig å få spille. Nå er han sikkert gira på å bli førstekeeper igjen, forteller Kongshavn til Nettavisen.

- Jeg ser for meg at fortsettelsen blir fin, både for meg og Vålerenga, avslutter det som ser ut til å være Vålerengas nye førstekeeper.

Annonsebilag