*Nettavisen* Sport.

Rekdal: - Vi har ikke noe valg

TØFFE TIDER: Kjetil Rekdal gjør det klart at Vålerenga ikke har råd til å hente nye spillere.

Vålerenga-fansen kan glemme nye forsterkninger.

26.02.14 14:49

VALLE (Nettavisen): En drøy måned før Vålerenga serieåpner borte mot Molde, setter Kjetil Rekdal og hans menn kursen for La Manga.

Under den siste treningen på Valle før avreise, var det bra trøkk og intensitet i spillsekvensen, før treningsøkta ble avsluttet med en styrkeøkt innendørs.

Siden sesongslutt i fjor har spillere som Bojan Zajic, Fegor Ogude, Torgeir Børven og Jan Gunnar Solli forlatt klubben og blitt erstattet av stort sett yngre spillere.

- Glem spillere inn
Rekdal gjør det klart at Klanen ikke kan vente seg flere forsterkninger før den nye sesongen sparkes i gang.

- Jeg tror vi kan bare glemme å tenke på at det skal komme spillere inn her. Økonomien tillater det ikke, og det er en knallhard kamp for å få endene til å møtes. Vi må bare avfinne oss med at vi har det vi har, sier Rekdal til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SOLGT: Giancarlo Gonzalez ble solgt til Columbus Crew forrige uke. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Sistemann ut var midtstopper Giancarlo Gonzalez, som forlot Oslo og Vålerenga til fordel for MLS-spill for Columbus Crew. Rekdal legger ikke skjul på at han gjerne skulle beholdt costaricaneren.

- Vi solgte Gonzalez av økonomiske årsaker. Når du som trener vet at spillerne dine kan bli solgt jevnt og trutt, vil det svekke bredden. Jeg er likevel ikke sikker på at startelleveren nødvendigvis blir svekket av det salget. Nicolai (Høgh), Simon (Larsen) og (André) Muri, kan ha nivået til Gonzalez. Alternativene til treneren blir jo uansett færre.

- Er det frustrerende for deg som trener at dere må selge spillere av økonomiske årsaker?

- Du kan si det sånn at vi har ikke noe valg. Hvis Vålerenga skal komme på fote, må dette bygges opp helt på nytt. Da må du sørge for at inntektene og utgiftene dine går sånn passe i hop i alle fall. Nå har jeg fått ansvaret med å få dette på fote igjen, og da må jeg gjøre så godt jeg kan.

- Vi har gjort det vi kunne ha gjort, innenfor de rammene vi har. Fortsatt er det en kamp for å få dette til å gå sammen. Markedet er tøft, og Vålerenga har hatt flere dårlige år. Vi som sitter med dette i fanget nå, gjør alt vi kan for å gjøre dette til en klubb som står stødig igjen. Det har den ikke gjort den siste tida.

Vil ikke uttale tabellmål
Selv om det er tøffe tider økonomisk på Valle, liker Rekdal det han har sett av den unge Vålerenga-stallen i vinter.

- Engasjementet og entusiasmen på trening er veldig bra. Det jobbes godt i alle ledd, og det gir meg troen på at vi kan kompensere for en del ting som vi gjerne skulle hatt.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY: Herman Stengel er en av unggutta som gir Kjetil Rekdal håp før kommende sesong. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Forrige sesong gikk Kjetil Rekdal tidlig ut og avviste at Vålerenga kom til å være med i kampen om medaljer. Nå vil han ikke snakke om tabell.

- Jeg har ikke tenkt tabell i det hele tatt. Mitt fokus ligger i at vi skal gjøre dette laget bedre hver dag. Jeg tror det er fornuftig. Jeg skulle gjerne sagt at vi skal være med og kjempe om det ene og det andre, men jeg tror ikke helt vi vet selv hvor vi står heller. Vi har gode fotballspillere her, og mange talenter. Så gjelder det å få på plass stabiliteten. Det blir mitt ansvar å sørge for at vi klarer å manøvrere oss gjennom dårlige perioder og få med oss nok poeng.

Rekdal ønsker ikke å legge unødvendig press på skuldrene til de unge spillerne sine før årets sesong.

- Med seks-sju tenåringer i stallen din, og forhåpentligvis kommer et par av dem til å spille hver helg, blir det urettferdig å legge det tabellpresset på skuldrene deres. Det vet de ikke hva er for noe engang.

Molde og Vålerenga sparker i gang årets tippeligasesong på Aker Stadion 28. mars.

Trøbbel i Trøndelag
Oslo-laget er ikke de eneste som sliter med anstrengt økonomi. Det gjør også Rosenborg. Likevel blir det ikke aktuelt med investorstøtte til spillerkjøp.

Foran 2014-sesongen er kun Riku Riski hentet inn.

- Vi mener at behovet ikke er til stede akkurat nå. Hadde en av spillerne vi allerede er med og eier blitt solgt i vinter, har vi hele tiden vært åpne for å refinansiere de pengene til et kjøp, sier leder i investorgruppa, Reidar Stokke, til Adresseavisen.

Fra før er investorgruppa inne på eiersiden i Stefan Strandberg og John Chibuike.

- Det kunne ha blitt flere kjøp om vi hadde hatt mer penger. Men slik det er nå, selger vi en spiller før vi kjøper noen, sier sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag