*Nettavisen* Sport.

Rekdal: - Vi slipper inn to bedritne mål

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Aalesund reddet på overtid.

24.06.12 21:20

AALESUND - SOGNDAL 2-2:

Sogndal ble av de fleste dømt nord og ne før sesongstart, men gutta fra saftbygda har så langt slått godt fra seg i Tippeligaen.

Søndag tok Ulrik Flo og gjengen ett poeng i møtet med Kjetils Rekdals Aalesund, og det var ikke langt unna at Sogndal tok alle poengene.

Ulrik Flo scoret to for Sogndal, mens Sander Post og Daniel Arnefjord scoret for vertene. Hjemmelaget reddet ett poeng på overtid.

Vi slipper inn to bedritne mål. Måten de setter dem inn på er kanskje fint, men det vi gjør i forkant av dem er ikke bra, sier Rekdal som mener at laget hans fortjente mer.

- Jeg tror vi skapte rundt 16-17 målsjanser og Sogndal skapte kanskje fire eller fem. Jeg skjønner ikke at vi ikke scoret flere mål i dag, sier Kjetil Rekdal til TV 2.

- Denne kampen skal vi egentlig vinne, men vi slipper inn to bedritne mål. Det er rufsete forsvarsspill, og de er griseheldige som reiser hjem med poeng,, sier han.

Flo for Sogndal
Aalesund var kanskje det beste laget i første omgang, men det var likevel gjestene fra saftbygda som skulle score først.

Etter 27 minutter endte ballen opp hos Ulrik Flo, som fikk stå helt alene. Sogndal-spilleren pirket ballen forbi Sten Grytebust og sendte Sogndal i føringen.

Utover dette var det hjemmelaget som hadde de beste mulighetene. Allerede i det 9. minutt var storvokste Sander Post nær ved å finne nettet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Sveon Ove Ekornesvåg/Scanpix

Spissen fikk headet ballen forbi en utrusende Kenneth Udjus, men klarte ikke å styre den mellom stengene. Ballen gikk i nettveggen.

Den samme Post traff også stolpen på slutten av første omgang, mens også Kjell Rune Sellin hadde muligheten til å score for AaFK de første 45 minuttene.

Da dommer Per Ivar Staberg tok fløyten til munnen og signaliserte for pause, var det imidlertid fortsatt gjestene som var foran på Color Line stadion.

Reddet på tampen
Det skulle ikke gå lenge av andre omgang før Aalesund og Post lyktes. I det 50. minutt sørget mannen fra Estland for utligningen.

Demar Phillips la inn fra kanten og inne foran mål vartet Post opp med en flott volley. Ballen gikk mellom beina på Udjus og dermed sto det 1-1.

Gleden skulle imidlertid bli kortvarig. Bare ti minutter senere var Sogndal nok en gang på farten, og igjen var det Ulrik Flo som sto for målet.

Malick Mane lekte seg med Aalesund-forsvaret, før han slo inn. Ballen gikk via Daniel Arnefjord, og satte Grytebust ut av spill. På bakre stolpe kunne Flo sette inn ledermålet.

Det gikk mot tap for hjemmelaget, men helt på slutten reddet Daniel Arnefjord ett poeng. Svensken dunket inn 2-2, etter et innlegg fra James Morrison.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.