*Nettavisen* Sport.

Rekdal angrer ikke

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

- Men jeg hadde selvfølgelig aldri sagt dette til en unggutt.

20.04.09 15:20

«Jeg forventer at han gjør en annen jobb enn han gjør i dag. Han får klar beskjed om å gjøre det og det og det, men var ikke i nærheten. Da blir jeg forbannet. Dette var ikke i nærheten av å være godt nok hvis han skal være med på dette nivået.»

Slik uttalte Aalesunds trener Kjetil Rekdal seg om klubbveteranen Trond Fredriksen etter 1-1-kampen mot Start søndag kveld.

- Mistolkes
- Jeg tror at folk mistolker dette. Jeg føler at folk tror at jeg gir Trond skylden for at vi spilte dårlig i andre omgang. Det gjør jeg ikke. Han ble dratt ut ved scoringen, det er greit nok, det kan skje, men jeg ble veldig irritert over at han ikke gjorde de oppgavene han skulle løse, sier Rekdal til Nettavisen.

Trond Fredriksen kom inn som innbytter 77 minutter ut i kampen på Color Line Stadion.

- Jeg hadde et håp om at han skulle dra i land seieren for oss. Om vi hadde vunnet kampen 1-0, hadde jeg vært like irritert på Trond Fredriksen. Han har spilt i mange år og har masse rutine, og når han får konkrete oppgaver forventer jeg at han holder seg til dem.

Rekdal skal ta en rolig prat med Fredriksen i løpet av mandagen, selv om han oppfatter uttalelsene han ga til TV 2 søndag som relativt harmløse.

- Media leter jo med lys og lykter etter temaer å diskutere. Jeg har jo sittet i studio selv. Det blir fort laget et stort nummer ut av noe som er en harmløs sak, sier Rekdal.

Kritisert
Det var delte meninger i TV 2s studio søndag kveld. Bengt Eriksen fikk inntrykk av at Trond Fredriksen kanskje opplevde kritikken som fortjent, og mente at man i slike tilfeller kan gå ganske langt i å kritisere en spiller offentlig. Davy Wathne var helt uenig, og mente at Rekdal burde tatt dette på kontoret eller i garderoben, uten pressen til stede.

- Når du tar det utad, høyner det konfliktnivået og gjør det vanskeligere og mer betent enn det trenger å være. Men jeg har stor respekt for Kjetil Rekdals ærlighet og sans for hans frittalenhet, sa Wathne.

Rekdal fikk med seg TV 2-debatten og er helt klar på at han offentlig ikke ville gått like hardt ut mot en uerfaren spiller.

- Dette hadde jeg selvfølgelig ikke sagt til en ung gutt. Det er nok mer nyansert. Det er mange ganger jeg ikke sier ting som jeg kunne ha sagt. Jeg forstår og respekterer at folk reagerer på det jeg sier, men folk må ha respekt for at det er forskjellige måter å gi evalueringer på, og det ligger mer enn bare baklengsmålet bak her. Denne diskusjonen har jeg hatt med Trond flere ganger, sier Rekdal til Nettavisen.

Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun forstår imidlertid ikke Rekdals handlemåte.

- Personlig synes jeg ikke noe om det i det hele tatt. Som sportslig leder i Rosenborg hadde jeg ikke tolerert at en trener i RBK hadde gått ut i media på den måten, sier Hoftun til TV 2 Sporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.