Rekdal avfeier ny storhetstid for RBK: - Det skjer ikke

VINNER FORTJENT: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal roser RBK, og mener resten av Norge kan dra nytte av trøndergullet.

VINNER FORTJENT: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal roser RBK, og mener resten av Norge kan dra nytte av trøndergullet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Men Vålerenga-treneren er glad for at trønderne igjen vinner Tippeligaen.

25.10.15 21:03

Søndag kveld ble det bekreftet, Rosenborg har vunnet Tippeligaen 2015.

Triumfen er klubbens 23. seriemesterskap, og det første siden 2010.

- Skjer ikke

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har latt seg imponere av trønderne denne sesongen. Men han føler seg sikker på at dette ikke er starten på en ny gullalder i Trondheim.

- Nei, det tror jeg ikke. Det er vanskeligere nå enn den gangen (under Nils Arne Eggen). Det er klart de kan bli dominante i noen år fremover, men at de igjen skal være det over en 13-årsperiode? Det skjer ikke, konstaterer Rekdal overfor Nettavisen.

Rosenborg vant som kjent ligaen 13 år på rad fra 1992 til 2004.

VIF-treneren begrunner spådommen slik:

- De kommer til å miste spillere til utlandet, Rosenborg også. Det kommer også til å være generasjonsskifter som sist, og hvis andre er dyktige, er det mulig å overta hegemoniet. Men vi må passe på at ikke avstanden blir for stor, sier Rekdal.

Selv om hans Vålerenga gjerne skulle utfordret Rosenborg om gullet allerede i år, ser Rekdal det positive i at trønderne stikker av med ligaseieren.

- For min del, selv om jeg ikke er spesielt glad i Rosenborg, men det er jeg ikke i noen andre heller, har vi noe å strekke oss etter. Et godt RBK-lag med mye publikum og bra fotball øker interessen for oss andre. Vi må ikke være så kortsiktige at vi tror det er en fordel at andre mislykkes, sier han.

- Hatt griseflaks

Rekdal har tidligere hatt sine feider med Rosenborg. Han mener de vinner et fortjent gull, selv om han påpeker at ting har gått trøndernes vei i avgjørende oppgjør.

- Det er fortjent, det kan ingen diskutere. Rosenborg har gjort en sterk sesong. De har selvfølgelig hatt griseflaks mot Stabæk i begge kamper, men de har vært best likevel. Mot Stabæk har de hatt enormt med flaks med dommeravgjørelser. Jeg tror de hadde vunnet ligaen likevel, men på Nadderud, i både serie og cup, og på Lerkendal, var det en del avgjørelser som gikk i fordel Rosenborg. Men de har vært best uansett, sier Rekdal til Nettavisen.

Han mener det er positivt for norsk fotball at Rosenborg igjen vinner Tippeligaen.

- For Tippeligaens interesse er det bra at Rosenborg vinner, de har jo ikke vunnet på fem år. De drar med seg både publikum og interesse vi andre kan dra nytte av. Og det er bra for oss andre å ha en toppklubb å strekke oss etter. Så får vi andre sørge for at det ikke blir en gjenganger. Vi er jo en av klubbene som vil komme oss dit, men det tar nok litt tid, sier VIF-trener Rekdal.

ROSER KÅRE: Jahn Ivar Jakobsen, fotballekspert i TV2. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Tidligere RBK-profil Mini Jakobsen har 194 kamper for Rosenborg. Mini avfeier ikke at mulighetene for en ny Nils Arne Eggen-epoke er tilstede.

- Det er likevel vanskelig å si om man klarer å vinne mange år på rad. Champions League-deltakelse kan gjøre at man har mulighet til å kjøpe klassespillere til 5-10 millioner. Det vil være til stor hjelp. De kan man til og med klare å selge for kanskje 20 millioner kort tid etter. Men det blir vanskelig å skulle gjenta det Nils Arne Eggen fikk til i Rosenborg. Det har bare skjedd under Nils Arne. Ja, Kåre er også trønder, men han skal slippe den sammenligningen. Enn så lenge er man langt unna det som skjedde på 90-tallet, mener Mini.

Hyller Kåre

Den nåværende TV 2-profilen hyller først og fremst kamerat og Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen for nok et gull til gamleklubben.

- Kåre kom inn i fjor. Da lå Rosenborg på andreplass, bak Molde. Det Kåre har gjort, er at han har fått gleden tilbake i fotballen. Både i spillet, hos spillerne og blant publikum. Fotball handler om å underholde. Det har Kåre gjeninnført i Rosenborg. Erik Hamrén er småsur ennå han, for at han ikke får mer kreditt for de resultatene han fikk i Rosenborg. Men han fikk ikke med seg fansen på denne måten. Det klarer Kåre, sier Jakobsen til Nettavisen.

Han mener gullet er enormt viktig for trønderne. Nå ligger alt an til at Rosenborg kan kopiere Moldes bragd fra i fjor og vinne The Double, både serie og cup samme år. Trønderne møter som kjent Sarpsborg i cupfinale 22. november.

- Ser vi de siste 20-25 årene, har Rosenborg vært Norges desidert beste lag. De siste fire årene har det vært Molde, men ellers har Rosenborg dominert. I Trondheim har det vært et ønske om å ta den tronen tilbake. Spesielt siden det er Molde det er snakk om. Men det holder ikke å vinne bare ett år for å være Norges beste lag. Bare se hvor Molde ligger nå – det skjer store forandringer. Utfordringen blir å vinne to, eller tre år på rad, mener «Mini».

- Glede gjenkjenner klubben

Han slår fast at det ikke bare er spillerne og supporterne Kåre har vært flink med. Mini mener man kan føle en helt annen tone på «Brakka» i år.

- Positivitet og glede gjenkjenner klubben nå. Og det er viktig å huske på at det er de samme folka som er engasjert i klubben nå, som da Kåre kom, og alt er endret. Kåre skal ha absolutt all ære for det som har skjedd med Rosenborg, mener Mini.

- Også det resultatmessige?

-Ja, resultatene er en følge av det som skjer ellers i klubben. Det er de samme spillerne som presterer i år, som var der i fjor. Ja, han har hentet Anders Konradsen, Yann-Erik De Lanlay osv, men de var like gode i vår uten disse spillerne. Det er Kåre som har fått Rosenborg til å prestere, sier han.

- Kan Rosenborg igjen etablere seg som Norges beste lag?

- Rosenborg må jo ha et mål om å vinne flere år på rad. De har ingen kontrakter som går ut, mens for eksempel Molde har mange. Dette er viktig for Rosenborg. Knut Thorbjørn Eggen sa det så riktig en gang: «Alle snakker om spillerne de har fått tak i, men ingen snakker om de de har beholdt.» Det er veldig viktig. Man har fremdeles den venstrebacken som presterer, eller den midtbanespilleren som har gjort det bra, sier Mini.

Rosenborg har nå én uke til neste kamp, som er mot Haugesund på Lerkendal. RBK-treneren fortalte derfor at spillerne trolig ville få fri mandag, slik at de kunne få feiret ordentlig.

P.S: Her kan du lese alt om helgens fotballkamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag