RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal avslører frekt Drillo-stunt

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Av og til lønner det seg å ta saken i egne hender.

Denne uka legges biografien til Kjetil Rekdal, «Mitt liv som I», ut for salg hos bokhandlerne. Den underholdende boka er ført i pennen av Klassekampens musikkredaktør Olav Østrem.

Tidligere har det kommet fram at Kjetil Rekdal ønsker å overta jobben som landslagstrener etter Egil «Drillo» Olsen og at hans første ekteskap røk i kjølvannet av seriegullet han ledet Vålerenga til i 2005.

Boka har imidlertid langt mer å by på. Som for eksempel historien om hvordan Kjetil Rekdal ble tatt inn på landslaget igjen høsten 1991 etter nesten to og et halvt år utenfor.

At Kjetil Rekdal senere ble den mest betrodde spilleren til Drillo, skyldes kanskje først og fremst et frekt stunt.

Hadde ikke internett
I 1991 var det ikke like enkelt som i dag å sjekke norske spilleres prestasjoner for utenlandske klubblag. Rekdal slet med å bli lagt merke til i belgiske Lierse - og løsningen ble «Mindor Henseth».

- I åra før internett var det jo gjerne sånn at landslagsledelsen var avhengig av å se spillerne med egne øyne, eller få noen andre til å følge interessante spillere i kamp og rapportere tilbake, forteller Rekdal i boka.

Problemet hans var at han spilte elendig i den kampen Drillo under sitt Belgia-besøk så noen måneder tidligere.

På høsten kom imidlertid storformen, og med den fulgte også et nytt sug etter å ikle seg landslagsdrakten. Utfordringen var å formidle dette til Drillo.

Her kom Mindor Henseth på banen.

- Gi avisartikler til Drillo
Kjetil Rekdal ringte til en kompis i Oslo og fortalte at han hadde sendt noen avisutklipp fra Belgia.

«I artiklene du snart får i posten, blir innsatsen min skrytt opp i skyene ... Kan ikke du dra opp på Ullevaal og levere artiklene til Drillo?» spurte Rekdal.

Kompisen syntes ikke noe om dette forslaget. De inngikk et kompromiss: Han sendte dem i stedet per brev til Drillo, med Mindor Henseth som avsender.

Noen dager senere kunngjorde Drillo overfor norsk presse at Kjetil Rekdal var tilbake på landslaget.

- Dette er et sjansespill. Jeg har ikke sett Kjetil siden den siste seriekampen i vår, men ifølge rapporter, og Kjetil selv, er han i bra form, forkynte Drillo.

Rekdal ble, som et eksperiment, plassert i en ankerrolle på midtbanen med Øyvind Leonhardsen og Lars Bohinen på hver sin side. Eksperimentet endte rett nok med 0-0 mot Ungarn, men kampen ble spilt på bortebane og Norge hadde tradisjonelt slitt i Øst-Europa.

- Forandret alt
Og Rekdal fikk gode tilbakemeldinger på innsatsen. I den påfølgende landskampen spilte Norge 1-1 mot Italia i Genoa.

- At jeg kom med i troppen til Ungarn-kampen og at laget leverte en god kamp der, forandret alt. Så tilfeldig er fotballen - uten den kampen er det ikke sikkert at jeg ville fått noen landslagskarriere å snakke om, slår Rekdal fast nå.

Med Rekdal i ankerrollen, og profiler som Erik Thorstvedt og Rune Bratseth som bautaer bak ham, gikk Norge deretter til topps i sin VM-kvalifiseringsgruppe foran Nederland, England, Polen, Tyrkia og San Marino.

Det norske fotballeventyret var i gang. Delvis takket være Mindor Henseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere