RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal fjernet et helt lag

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal og Lierse har hatt storopprydning i spillerstallen.

Kjetil Rekdal gjorde det klinkende klart at det mannskapet han overtok da han kom til Lierse, ikke var godt nok for å overleve i den belgiske toppserien. Det har nordmannen tatt konsekvensen av, og nå er elleve av klubbens spillere ute av A-lagstroppen.

Selv vil ikke 38-åringen gjøre noe stort nummer av storopprydningen.

- For en del av spillerne var nok dette allerede klart før jeg kom, sier Rekdal til Nettavisen.

Han ønsker ikke å ta hele ansvaret for kuttingen av et helt fotballag.

- Noen er flyttet ned til B-laget, andre er lånt ut til andredivisjonsklubber for at de skal få verdifull erfaring. Det er ikke fullt så alvorlig som det kan høres ut, understreker Lierse-treneren.

Forsterkninger på plass
Det er ikke bare for å heve kvaliteten på treningen at Lierse har fjernet elleve spillere fra A-laget. Det er også for å gjøre plass til de nye spillerne Rekdal lenge har etterlyst. Så langt er tre nye spillere kommet til den lille byen Lier før den belgiske vårsesongen.

- Egentlig er det fire nye spillere som er klare. Vi har hentet en keeper fra Racing Genk (Jan Moons, 36), samt en stopper (Gert Claessens, 34). I tillegg har vi sikret oss en midtbanespiller (Chris Janssens, 37) det neste halvannet året. En brasiliansk spiss som vi kjøpte i november, er også blitt tilgjengelig etter skade.

- Alle er store og sterke spillere, akkurat slike vi trenger, forteller Rekdal.

- Skjer det noe mer på spillemarkedet med Lierse nå?

- Klubbens president kommer tilbake fra en forretningsreise onsdag. Da håper jeg at vi kan få to-tre spillere til, forteller Rekdal.

Første seier
Søndag spilte Lierse 0-0 i en treningskamp mot Leuven, mens Rekdal-laget skal ut i cupkamp førstkommende helg. Den 20. januar er det så tilbake til serien, når Lierse tar imot Charleroi. Da vil hjemmefansen håpe på en gjentakelse fra forrige serierunde hvor Lierse tok sesongens første trepoenger etter 1-0 mot Lokeren.

Fortsatt ligger Lierse sist på tabellen, ti poeng bak nettopp Lokeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere