Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal: - Han blander seg i hva jeg gjør

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var oppgitt over trenerkollegaen og havnet i diskusjon med Molde-trener Tor Ole Skullerud i pausen.

VÅLERENGA – MOLDE 0-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Tippeligaens to mestscorende lag møttes på Ullevaal lørdag. Serieleder Molde påførte Vålerengas første hjemmetap for sesongen og er nå tre poeng nærmere seriegull.

- Blander seg i hva jeg gjør
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal og Molde-trener Tor Ole Skullerud havnet også i duell underveis i kampen, og de to trenerne var i munnhuggeri på vei inn til pause.

Da Rekdal minuttet senere ble intervjuet av C More i pausen, sa han følgende:

- Det er rart at en trener på motstanderlaget er mer opptatt av hva jeg holder på med enn det som skjer på banen. Men han har vel et NFF-emblem på jakka si som gjør at han tror han kan mene noe om alt, sa Rekdal.

Skullerud droppet på sin side C More-intervjuet.

Etter kampen gikk Rekdal rett i garderoben uten å ta trenerkollegaen i hånda. Rekdal mente Molde-treneren la seg opp i hva han foretok seg.

- Det var en diskusjon i pausen. Han begynte å blande seg borti hva jeg drev med, og det synes jeg han skal holde seg for god til, sier Kjetil Rekdal til pressen etter kampen.

Skullerud gikk selv bort til Rekdal i pressesonen, tok han i hånda og takket for kampen, men vil ikke kaste seg med på en ordkrig

- Hva Kjetil (Rekdal red.anm.) sier får stå for hans regning. I en fotballkamp utveksles det litt fraser. Vi tok hverandre i hånda nå og takka for kampen, så da er vi ferdig med det, sier Tor Ole Skullerud til et samlet pressekorps etter kampen

- Vi kjenner hverandre ikke
Molde-treneren dysser ned situasjonen fra sin side, og ser seg ferdig med situasjonen etter å ha takket Rekdal for kampen.

- Dette er sånt som skjer rundt en benk i en kamp innimellom. Jeg er rolig rundt det der. Jeg takka han for kampen, det er ikke så mye mer enn det vi pleier å gjøre. Vi kjenner hverandre ikke spesielt godt. Vi prater med hverandre når vi møtes og det er det, sier Skullerud i pressesonen.

Moldes Harmeet Singh returnerte til Ullevaal for første gang i kamp mot Oslo-klubben. Midtveis i første omgang havnet Singh i en situasjon ute på banen som satte Vålerenga-Klanen i gang i å synge «Du har solgt deg som en hore!». med referanse til da Singh ville bort fra klubben i 2012.

- Jeg hørte noe av det, men de får rope så mye dritt de vil. Situasjonen jeg gikk gjennom i Enga på slutten har jeg lagt bak meg og nå ser jeg fremover. Vålerenga betyr fortsatt mye for meg, men så er det noen der som ikke har peiling på fotball som slenger med leppa, sier Harmeet Singh til Nettavisen etter kampen.

- Èn gang Enga-gutt, alltid Enga-gutt
Selv bryr han seg ikke om hva Klanen måtte mene om han, og Furuset-gutten har fortsatt følelser for gamleklubben, han spilte for i ni sesonger.

- Jeg har stor respekt for supporterne, men jeg kan ikke bry meg om hva de sier. Jeg har fortsatt store følelser for Vålerenga. En gang Vålerenga-gutt, alltid Vålerenga-gutt, sier Singh til Nettavisen.

- Både du og Tor Ole Skullerud returnerte til Ullevål for første gang i dag. Hvordan var det å komme tilbake?

- For meg var det spesielt å komme tilbake hit i dag. Jeg var i Vålerenga fra jeg var 12 år, så jeg var veldig spent og hadde litt nerver før kampen i dag, men det gikk veldig fint, sier Singh til Nettavisen.

- Personlig hatoppgjør for meg
Moldes Fredrik Gulbrandsen rakk akkurat å øke lagets ledelse til 2-0 før han ble byttet ut to minutter senere. Etter scoringen mot gamleklubben Lillestrøm forrige uke, proklamerte han at han alltid ville være Lillestrøm-gutt. Han innrømmet at lørdagens scoring og seier mot Lillestrøm-rivalen smakte ekstra godt.

- Det er alltid spesielt å spille mot Vålerenga. Det er et hatoppgjør for meg personlig. Det trigger ekstra å høre Vålerenga-sangen før kampen, og gjør at jeg blir ekstra motivert. Så håper jeg det var noen Lillestrøm-folk som også ble fornøyde i dag, sa Fredrik Gulbrandsen til Nettavisen etter kampen.

Temmet toppscoreren
Tippeligaens toppscorer Vidar Örn Kjartansson ble godt pakket inn av Molde-forsvaret, selv om bautaen Vegard Forrén måtte ut med skade etter 60 minutter. Det nærmeste islendingen og Vålerenga kom var to gode skudd, på overtid, som Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland reddet mesterlig.

- Han har jo ikke scora mot oss i år, og kampen i dag viser at vi har en solid forsvarsrekke, i tillegg til Norges beste keeper i Ørjan Nyland. Han har noen fantastiske reaksjonsredninger på slutten som hindrer baklengs, sier Gulbrandsen til Nettavisen.

Molde-trener Tor Ole Skullerud var enig i at forsvaret gjorde en god jobb, men trekker også frem leddene foran forsvaret som viktige i det defensive mot Vålerenga.

- Forsvaret vårt er en ting, men laget foran gjør en viktig jobb. Spissene i dag fungerer som førsteforsvarere og det gjør at det kollektive forsvaret vårt fungerer, sier Tor Ole Skullerud til Nettavisen etter kampen.

- Vi tapte fortjent
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal måtte se at laget sitt ikke klarte å skape de store sjansene før på overtid. VIF-treneren mente laget måtte prestere over maksnivå i kampen mot Molde for å true serielederen.

- Vi har litt trykk på slutten, men ser du på tabellen så er jo ikke dagens resultat så veldig overraskende. Skal vi opp på deres nivå så må vi prestere maksimalt og kanskje over det i perioder. Når vi ikke klarer det, så taper vi fortjent og det gjorde vi i dag, sier Rekdal til Nettavisen etter kampen.

Molde innledet kampen best og hadde to gode muligheter på hjørnespark etter fem minutter. Moldenserne tok ledelsen 1-0 etter 22 minutter ved Daniel Chima Chukwu. Nigerianeren snappet opp ballen fra en Vålerenga-forsvarer og satte inn sitt åttende seriemål for sesongen. Verken Molde eller Vålerenga skaper flere store sjanser i første omgang, hvor det var moldenserne som har ballen mest. Vertene kom mer med i andre omgang, men de store sjansene lot vente på seg. Molde økte sin ledelse til 2-0, etter 69 minutter ved en iskald avslutning fra Fredrik Gulbrandsen.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe