*Nettavisen* Sport.

Rekdal har ingen forklaring

Foto: Ned Alley/Scanpix

- Fotball er rare greier, konstaterer Kjetil Rekdal etter 2-0-seieren mot Brann.

20.05.12 23:42

AALESUND - BRANN 2-0 : - Fotballen er full av rare greier. Da jeg trente Vålerenga klarte vi ikke å slå Lyn, selv om vi hadde hundre tusen sjanser mot dem. Vi har ennå ikke slått Molde, heller, etter at jeg kom til Aalesund, sa Kjetil Rekdal til TV 2 Sporten umiddelbart etter hjemmeseieren mot Brann.

Men Rune Skarsfjord vil ikke gi AaFK æren for at sunnmørsklubben tok sin sjette strake hjemmeseier mot Brann.

Årsverste
- Dette er det svakeste vi har prestert i år. I dag skuffer vi veldig mange. Vi svikter kollektivt og gjør for mange individuelle feil, konkluderer Rune Skarsfjord etter nok en tung aften i Ålesund.

Siden AaFK utsatte bergensernes gullfest med 2-1-seieren i 2007, har Color Line Stadion vært en marerittarena for Brann. Seks strake tap og 5-17 i målforskjell impliserer et AaFK-klompleks for Skarsfjords menn.

- Vi har slitt her før og sliter igjen. Det er et resultat av mange enkeltstående grunner. Det er så mange at jeg ikke gidder å ramse de opp, sier en skuffet Skarsfjord.

- Men først og fremst handler det om at vi underpresterer veldig. Vi leverer ikke overhodet ikke opp mot hva vi kan, fortsetter han.

Brann-hydranten Barrantes
Som i cupfinalen herjet Michael Barrantes med Rodolph Austin og Brann-spillerne. På det snart uttørkede kunstgressdekket i Ålesund viste Barrantes mer og mer av sitt brede tekniske repertoar i pakt med den økt selvtilliten han tilegnet seg gjennom kampen.

En volleyscoring fra 20 meter og fremprovosering av Austins røde kort gjorde Barrantes til kampens store spiller. Historien fra cupfinalen gjentok seg.

- Vi snakket om Barrantes før kampen. Planen var å markere han tett og legge press på han. Det kan vi ikke akkurat si at vi klarte. Barrantes er en meget god midtbanespiller som er svært vanskelig å stoppe, forteller Skarsfjord.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Post gjorde som Aarøy
Duoen Barrantes og Demar Phillips var svært toneangivende for vertene. tillegg presenterte Sander Post seg på en helt annen måte enn det han tidligere har gjort.

Estlenderen har slitt med å fylle tomrommet etter Tor Hogne Aarøy, men mot Brann viste den nesten to meter høye spissen at også han har kvaliteter i lufta. Først videredistribuerte Post et langt oppspill med en presis heading til Barrantes i forkant av 1-0-scoringen. 21 sekunder ut i 2. omgang headet han dessuten inn sesongens første forsettlige scoring.

- Det var min andre scoring i år, presiserte Post med henvisning til scoringen han fikk kreditert mot Odd Grenland da han ble truffet av Phillips’ skudd.

- Men det var deilig å sette inn den scoringen. Det er jo det som er jobben min: Jeg er spiss og skal score mål, sier Post.

- Alle sliter på Color Line Stadion
Kjetil Rekdal avsluttet i dag sin medieboikott og gledet seg over at Post fant veien til nettmaskene.

- Scoringen hans var veldig viktig, både med tanke på kampen og med tanke på Posts videre utvikling. Han har hatt en tøff start i AaFK med mye skader og lite spilletid, men er nå på riktig vei, mener AaFK-treneren.

Rekdal karakteriserte AaFKs prestasjon som «middels pluss», og han synes ikke at det er så unaturlig at AaFK står med seks strake hjemmeseirer mot Brann.

- På hjemmebane sliter alle lag mot oss; her er vi veldig vanskelige å møte. Vi har møtt gode lag som Tromsø, Odd Grenland, Rosenborg, Strømsgodset og Brann hjemme og står med 11 poeng. Det er veldig bra, sier Rekdal.

- Problemet er det vi gjør på bortebane. Det ser ut som Strømsgodset og Haugesund har løst borteproblemene sine; det må vi også gjøre. Da vil vi plutselig være i medaljekampen, mener Rekdal.

En del av dagens kampplan var å legge trykk på Branns 17-år gamle sisteskanse, Øystein Øvretveit. Keepertalentet klarte seg imidlertid meget god mellom Brann-stengene og forhindret at tapet ble enda større.

- Vi var klar over at Brann stilte med en 17-åring i mål. Derfor snakket vi om at vi måtte prøve å legge press på han, men Øvretveit hadde ingen problemer å takle det. Han kan være en kommende storkeeper, tror Rekdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag