*Nettavisen* Sport.

Rekdal henter tidligere lagkamerat

Foto: VIF-fotball.no

Danske Michael Schjønberg (45) er ansatt som trener i osloklubben.

45-åringen ble kjent med Kjetil Rekdal mens de var i Kaiserslautern. Dansken var i sine aktive dager også innom Esbjerg, Hannover og Odense, og fikk dessuten 45 landskamper.

- Jeg kjenner Michael fra tiden i Kaiserslautern og han er en person som jeg jobber godt sammen med. Vi har holdt kontakten siden tiden i Tyskland og når jeg nå overtok Vålerenga passet det godt å snakke om muligheten for et nytt samarbeid, sier Kjetil Rekdal til VIF-fotball.no.

Rekdal er som kjent tilbake i Vålerenga etter sitt langvarige og vellykkede opphold i Aalesund.

Schjønberg har erfaring som sportsidrektør i Kaisterslautern, en klubb han som spiller ble tysk mester med i 1998. Han kommer nå sist fra jobben som både sportsdirektør og hovedtrener for FC Vestsjælland på tredje nivå i Danmark, forteller Vålerenga på sin nettside.

- Han har masse erfaring som spiller, trener og sportsdirektør og vet hva som kreves for å få på plass en prestasjonskultur i en klubb. Han har en vinnerskalle og har god erfaring fra toppnivå både i Danmark og Tyskland. Den erfaringen tror jeg blir veldig bra i jobben for å gjenreise Vålerenga som en toppklubb, mener Rekdal.

Schjønberg har signert en toårsavtale. Det føltes naturlig, forteller Rekdal, ettersom han også har en toårskontrakt.

- Kjetil og jeg jobber godt sammen og jeg ser på dette som lagarbeid. Sammen skal vi gjøre vårt for at Vålerenga skal bli en toppklubb og da er det ikke rollene som betyr noe. Jeg har trua på at dette blir et fruktbart samarbeid og ser fram til å jobbe med spillergruppa her, sier Schjønberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.