Rekdal låste døra

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

- Jeg tror det var godt for spillerne.

15.03.13 13:37

(VALLHALL) Nettavisen: Fredag sparkes Tippeligaen i gang når Viking tar imot Molde på Viking Stadion i Stavanger.

Vålerenga spiller sin første kamp borte mot Brann lørdag og da Oslo-klubben gjennomførte sin siste trening før avreise til Bergen, skjedde det for stengte dører - i alle fall for pressen.

- Blir ingen vane
Kjetil Rekdal forklarer de låste dørene slik:

- Det er litt tilfeldig. Vi har vært veldig åpne - alle har fått se alt. Nå ville vi ha en time for oss selv, sånn at vi får litt fri den ene timen på to og en halv måned. Det var ikke noe annet enn det. Jeg tror det var godt for spillerne å få holde på med det vi skal holde på med, uten å bli overvåket i dag og, sier Rekdal til Nettavisen.

- Er det noe dere kommer til å fortsette med?

- Det tror jeg vil gå litt på behov. Vi trener stort sett bare én time dagen før kamp, og det kan være litt dødballer og litt spesifikke ting i spillets faser, som vi ikke nødvendigvis ønsker at det skal stå om i media. Det blir ikke noen vane, tror jeg, men det kan dukke opp av og til. Vi ønsker ikke å stenge dørene her, sier Rekdal.

Vanskelig laguttak
For bare noen uker siden følte han at laget var sårbart i enkelte posisjoner, men det har forandret seg den siste tiden.

- Det er mange som har meldt seg på veldig og som vil trøkke seg inn på laget de siste ukene. Fra å føle at det var tynt besatt, er det mange som har tatt noen solide steg i trening og i treningskamper. Vi får se når alvoret begynner, om det fortsetter. Vi er så godt forberedt som vi kan være på dette tidspunktet.

- Det er mye vanskeligere å ta ut laget nå enn for en måned siden, men det er hyggelig, sier Rekdal.

Vålerenga-treneren kjenner tippeligaresultatene fra de foregående sesongene bedre enn de fleste og vet godt at det kan skje rare ting i en serieåpning.

- En serieåpning er veldig spesiell. Noen er stresset, noen får ikke til noe, noen lykkes med alt. Vi husker jo for et par år tilbake Stabæk - Lillestrøm 0-7. For to år siden hadde vi Sarpsborg - Molde 3-0. Molde ble seriemester og Sarpsborg rykket ned, så jeg blir ikke overrasket om det kommer noen rare resultater i løpet av helga. Vi får bare sørge for at vi får et resultat som vi er fornøyde med.

Målet i Bergen
De tre foregående sesongene har seriestart betydd tre poeng for Vålerenga. Rekdal vil imidlertid ikke si noe om hva som skal til for at han skal være fornøyd med serieåpningen poengmessig.

- Det vet du ikke før etter kampen. Det jeg først og fremst er ute etter, er at Vålerenga kommer til Bergen med tro på seg selv, tar vare på ballen, angriper når muligheten er der, jobber knallhardt og forsvarer oss når vi må gjøre det.

Tippeligakampen mellom Brann og Vålerenga kan du følge direkte på NAlive fra 18.00 lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.