Rekdal lyttet til fansen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Kjetil Rekdal gjorde som fansen ba om - på bekostning av Tor Hogne Aarøy.

26.04.09 20:42

FREDRIKSTAD - AALESUND 0-1: Etter forrige serierunde gikk Aalesunds trener Kjetil Rekdal knallhardt ut mot Trond Fredriksen, som han mente ikke gjorde jobben sin og derfor kostet klubben to poeng mot Start.

Klubbledelsen ba Rekdal om å roe seg.

- Ble litt vel mye
- Vi skal være ytterst forsiktige med å dra personalsaker ut i media. For de som jobber på sport blir det litt spesielt, men dette her ble litt vel mye mot én person, selv om det kanskje lå litt andre tanker bak enn det som kom ut, sa Aalesund-direktør Henrik Hoff til Sunnmørsposten.

Rekdal angret imidlertid ikke den offentlige refsen av Fredriksen.

- Dette hadde jeg selvfølgelig ikke sagt til en ung gutt. Det er nok mer nyansert. Det er mange ganger jeg ikke sier ting som jeg kunne ha sagt. Jeg forstår og respekterer at folk reagerer på det jeg sier, men folk må ha respekt for at det er forskjellige måter å gi evalueringer på, og det ligger mer enn bare baklengsmålet bak her, sa Rekdal til Nettavisen.

Sjansefattig
Denne gang var det ikke uttalelsene til Rekdal som overrasket, men laguttaket. Tor Hogne Aarøy ble plassert på innbytterbenken, mens Diego Silva kom inn i startelleveren.

Flere Aalesund-fans ropte etter Silva på Color Line Stadion sist helg, noe Rekdal reagerte på i et intervju med Sunnmørsposten. Likevel valgte han tilsynelatende å lytte, og å sette Silva inn på bekostning av Aarøy allerede i neste kamp.

- Vi jobba veldig hardt og vi fulgte planen. I første omgang var vi for feige, det kom seg i andre omgang, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

I første omgang var Fredrikstad det førende laget, men oransjetrøyene holdt nullen til pause og kom bedre med i andre omgang.

Det ble ikke skapt nevneverdig med målsjanser, og scoringen til Jonathan Parr kan nesten ikke kategoriseres som målsjanse, den heller. Johan Arneng fikk ballen midt på Fredrikstads banehalvdel og slo den videre til Parr, som fra cirka 15 meter og skrått hold banket ballen inn i nettmaskene.

På femteplass
Et tamt Fredrikstad-lag klarte aldri å reise seg, og dermed fortsatte Aalesund sin positive sesongstart med tre nye poeng.

Aalesund ligger helt oppe på femteplass etter seks runder, med ni poeng, mens Fredrikstad er nummer åtte med åtte poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.