RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal orket ikke se på

Sist oppdatert:
- Jeg føler meg bare trygg når jeg gjør det selv.

VÅLERENGA - BODØ/GLIMT 3-1:

ULLEVAAL (Nettavisen): Ett minutt inn i overtiden på Ullevaal Stadion var alles øyne rettet mot Vidar Örn Kjartansson og ballen som lå på straffemerket. I alle fall nesten alle øyne.

Vålerenga ledet kampen 2-1 og Kjartansson kunne sikre årets første trepoenger for Oslo-laget. Det orket ikke Kjetil Rekdal å se på - trenerprofilen snudde nemlig ryggen til.

TO MÅL: Vidar Örn Kjartansson viste seg fram i sin hjemmedebut.

- Jeg glemmer ikke så fort det vi drev på med i fjor, da rotet vi bort mange poeng på slutten - dette var en matchball. 3-1 på slutten der, så er poengene i boks. Når jeg tar straffer selv, føler jeg meg ganske trygg. Jeg er ikke like trygg når andre gjør det, sier Rekdal med et smil etter kampslutt.

- En fantastisk spiss
Vålerenga-treneren er imponert over det Kjartansson viste fram i søndagens kamp og tror islendingen kan bli profilen Vålerenga trenger.

- Vidar er en fantastisk spiss. Det er ikke bare målene han scorer, men også alle ballene han fanger inn og hvor smart han er. Han hadde et skudd i stolpen og. Han leverer det jeg haddet håpet han skulle levere. Å score to mål hver gang er vanskelig, men viktigheten av duellkraften hans er utrolig avgjørende for at vi kan komme oss i angrep ganske raskt.

Nå håper Rekdal at flere av hans elever følger etter Kjartansson og trer frem som profiler i Tippeligaen.

- Vi har flere enn ham som ligger i vannskorpa, men nå har Vidar brutt gjennom isen. Det kommer sikkert flere etter hvert. Vi har en gruppe som virkelig vil. Mange av dem har lyst til å komme lenger enn bare å spille i Vålerenga - det er et godt utgangspunkt for en trener.

- Presset er borte
Kjartansson selv, var selvsagt også godt fornøyd etter to mål i sin hjemmedebut. 24-åringen mener det var viktig å reise seg etter 2-0-tapet mot Molde i serieåpningen.

- Vi visste at vi kunne gjøre det mye bedre enn vi gjorde i Molde, og vi beviste det i dag. Dette var noe helt annet, vi var forferdelig i forrige kamp, sier Kjartansson til Nettavisen.

2-1: Rasmus Lindkvist slipper jubelen løs etter sitt 2-1-mål.

Islendingens første mål var litt av en perle. Et godt slått innlegg fra Diego Calvo ble vakkert styrt opp i nettaket med venstrebeinet. Kjartansson beskriver målet slik:

- Jeg tar trolig ti slike løp i løpet av kampen uten å få ballen, men det var et fantastisk innlegg. Jeg må se den igjen på TV, men jeg tror det var et flott mål.

Før sesongen sa Kjartansson til Nettavisen at han mister selvtillit hvis han går tre-fire kamper uten å score. Derfor er han også glad for å åpne scoringskontoen i sin andre kamp.

- Det er virkelig en god følelse. Hadde jeg ikke scoret i dag, ville det blitt vanskeligere og vanskeligere for hver kamp. Presset er borte nå, sier han.

Uavgjort til pause
Mye ansvar hviler på islendingens skuldre denne sesongen. Han er uprøvd på tippeliganivå, men brukte ikke lang tid på å vise seg fram på sin nye hjemmebane søndag.

Sju minutter ut i søndagens oppgjør på Ullevaal, kom nemlig Diego Calvo rundt på venstrekanten og slo ballen inn til sin islandske lagkamerat. På elegant vis, styrte Kjartansson ballen i mål med venstrefoten og sørget for 1-0-ledelse og stor stemning blant hjemmefansen.

Dessverre for Bodø/Glimt ble ikke Dane Richards spilleklar til søndagens kamp. Jamaicaneren, som scoret i serieåpningen mot Aalesund er imidlertid ikke den eneste målfarlige kantspilleren Jan Halvor Halvorsen har til rådighet.

Snaut ti minutter før pause ga nemlig Trond Olsen hjemmefansen en real kalddusj med sitt utligningsmål. Den tidligere Rosenborg- og Viking-spilleren fikk ballen ute på venstrekanten, fintet Simon Larsen på rumpa og pirket ballen i nettet til 1-1.

Det resultatet sto seg også til pause.

UTLIGNET: Trond Olsen satte inn 1-1 og ga Bodø/Glimt troen på poeng.

Stang ut for Glimt
Åpningsminuttene i den andre omgangen ble svært hendelsesfattige, og ingen av lagene var i realiteten i nærheten av scoring da vi passerte kvarteret.

Da bestemte også Kjetil Rekdal seg for å foreta to spillebytter. Herman Stengel og Rasmus Lindkvist kom inn for Morten Berre og Alexander Mathisen.

Minutter senere begynte det å skje ting - i alle fall én ting og i motsatt ende av banen. Papa Alioune Ndiaye hadde tidligere i kampen vist fram skuddfoten da han etter snaut 70 minutter klinket til igjen. Fra rett utenfor sekstenmeteren traff senegaleseren utsiden av stolpen, og Vålerenga slapp med skrekken.

Vålerenga skapte sine største farligheter på dødball, og det var etter et langt innkast fra Niklas Gunnarsson at avgjørelsen skulle falle. Simon Larsen stusset ballen videre på bakre stolpe, hvor innbytter Rasmus Lindkvist dukket opp. Svensken klinket ballen i nærmeste hjørne, og Ullevaal eksploderte i ekstase.

På overtid ble hjemmelaget tildelt straffespark. Det satte Kjartansson kontant i nettet til 3-1 for Vålerenga.

Dermed kunne Klanen danse sin seiersdans, mens Bodø/Glimt må reise nordover uten poeng.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere