Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal overtar Vålerenga

Det tok sin tid, men tirsdag signerte Vålerenga omsider kontrakt med en ny trener.

Tirsdag ettermiddag ble Kjetil Rekdal presentert som ny trener i Vålerenga på en pressekonferanse på Valle i Oslo.

- Det er spesielt og det setter masse følelser i sving. Jeg vet at det ligger en voldsom tøff jobb foran meg her, men det er bare å glde seg, fordi det her skal vi få til, sier Rekdal på pressekonferansen.

- Vi må skape ny entusiasme, og vi må tilfredsstille alle behov, både i og rundt Vålerenga. Det er mye å ta tak i. Det er ganske opplagt at en del ting som må skje hvis Vålerenga igjen skal ta gull, sier Rekdal.

- Det er mange elementer som blir viktig. Det er mange myter rundt min person som jeg ønsker å slå ihjel. Noen tror jeg alltid er sint, alltid vanskelig. Jeg håper at jeg skal klare å motbevise det.

Per-Mathias Høgmo, Dennis Bergkamp, Morten Wieghorst, Jan Jönsson, Ståle Solbakken ...

Det sies at kjært barn har mange navn, men den nye Vålerenga-trenerens er kun Kjetil André Rekdal. Etter flere måneder med spekulasjoner, og en ansettelsesprosess som i beste fall kan omtales som langdrøy, er saken endelig klar.

Rekdal var på ferie da han fikk telefonen fra Vålerenga rett før helgen og etter det har det gått slag i slag. Nå er han altså tilbake i jobben som Vålerenga-trener.

- Jeg har aldri lagt skjul på at Vålerenga er klubben i mitt hjerte og nå jeg er veldig glad for å være tilbake, sier Kjetil Rekdal i en pressemelding fra Vålerenga.

- Motivasjonen min for å løfte Vålerenga til toppen av norsk fotball igjen, der klubben hører hjemme, er enorm. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne jobben, sier han videre.

Kjetil Rekdal var for øvrig den første personen Nettavisen intervjuet i serien «Det Store Intervjuet». Klikk på bildet til høyre for å lese dette intervjuet.

Sterkt ønsket
Styreleder Åge Petter Christiansen er storfornøyd med å kunne ønske Rekdal velkommen.

- Vi er veldig glade for å annonsere at Kjetil Rekdal skal lede oss i jubileumssesongen 2013. Vi har landet en av Norges beste trenere og det er vi strålende fornøyde med, sier Christiansen.

- Mange i Vålerenga-miljøet har ønsket seg Rekdal tilbake, spillere, supportere, ansatte, samarbeidspartnere. Dette fikk han også spørsmål om da han lanserte boka si «Mitt liv som I» på Bohemen i november, men ga da inntrykk av at det kunne være interessant men at det var for tett på avgangen i Aalesund. Vi har hele veien jobbet bredt med mange kandidater og var i forhandlinger med en. Da dette strandet, tok vi kontakt med Rekdal.

Rekdal overtar etter Martin Andresen, som i fjor ledet Vålerenga til en 8.plass og en 7.plass i 2011. Etter at Andresen og Vålerenga lenge var med i gullkampen i 2010, endte laget til slutt på 2.plass.

Tilbake
Rekdal tar dermed fatt på sin andre periode i klubben han forlot 21. august 2006.

- Jeg har så stor ergjerrighet selv, at jeg ikke gidder å reise rundt i Norge å bli pissa på som trener for en gjeng som ikke yter sitt beste. Det er uakseptabelt, sa Rekdal den gang.

Han var lei av svake resultater. Det opplevde han imidlertid ikke så ofte i sin første Vålerenga-periode. Han ble den fjerde treneren noensinne som har ledet osloklubben til seriemesterskap, etter Anton Ploderer (1965), Leif Eriksen (1981) og Gunder Bengtsson (1983 og 1984).

Under Rekdal rykket Vålerenga opp til Tippeligaen i 2001. Året etter vant den 100 år gamle klubben cupen, før det etter en tolvteplass i 2003 ble sølv i serien i 2004, gull i 2005.

Laget lå på sjuendeplass da han trakk seg i 2006, men endte på bronseplass etter at Petter Myhre overtok.

Denne gang har Kjetil Rekdal inngått en toårskontrakt. Det opplyser Vålerenga i en pressemelding.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken