Rekdal raser: - De må skjerpe seg

OPPGITT: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal etter bortekampen mot Molde lørdag.

OPPGITT: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal etter bortekampen mot Molde lørdag. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Vålerenga-treneren går hardt ut mot dommerstanden.

20.06.15 23:19

MOLDE - VÅLERENGA 0-0

MOLDE (Nettavisen): Det ble alt annet enn målrikt da to av Tippeligaens mestscorende lag møttes i kveldssolen på Aker Stadion.

Det endte målløst, men etter kampen hadde Kjetil Rekdal mer enn nok å ta tak i. Etter 13 minutter ble Elías Mar Ómarsson lagt i bakken av Vegard Forren inne i sekstenmeteren, men dommer Ken Henry Johnsen tok ikke fløyten i bruk.

- Det er soleklart straffespark, og rødt kort. Da hadde vi spilt 75 minutter med én spiller mer på banen, og sannsynligvis ledet 1-0, sier Rekdal til Nettavisen.

Nå mener Vålerenga-treneren at det har blitt for mange dårlige avgjørelser.

- Det er for mye feil. Vi er snytt for straffe i de to siste kampene. Det er klart at det irriterer meg. Og det er ikke bare i kampene vi spiller. Vi så det også i Skien på fredag. Det har vært mange kamper med store dommerfeil i, fortsetter han.

- Jeg kan ikke si noe annet enn at de må skjerpe seg, konkluderer 46-åringen.

- De er heldig

Etter kampen var det en skuffet Tor Ole Skullerud som måtte innse at alle poengene ikke ble værende i rosenes by. Men Molde-treneren var fornøyd med mye av det han fikk se.

- Jeg syntes vi spiller ganske bra. Vi var klart bedre enn Vålerenga, så de er heldig som reiser herfra med poeng, sier han til Nettavisen etter kampslutt.

Tross godt spill la han ikke skjul på at han var frustrert over enkelte deler av spillet.

- Jeg er fryktelig skuffet over at vi ikke klarer å score på de store målsjansene vi produserer, og det er alle i garderoben også.

Bom, bom, bom

På slutten av første omgang tok Molde tak i kampen, og skapte noen store sjanser. Etter hvilen fortsatte blåtrøyene i samme spor, og Ola Kamara bli spilt fri gjentatte ganger, uten at han klarte å plassere ballen forbi Vålerengas målvakt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

I SLAGET: Michael Langer leverte en meget sterk kamp mellom stengene for Vålerenga. Ola Kamara og Molde måtte gå av banen uten nettkjenning, tross en rekke fete sjanser. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

- Vi spiller bra, men jeg får ikke ballen i mål. Det føles litt som at det er min feil at vi ikke vinner i dag, sier en tydelig skuffet Ola Kamara til Nettavisen.

Molde-trener Tor Ole Skullerud synes ikke Kamara skal legge all skylden på sine skuldre.

- Det syntes jeg ikke han skal gjøre. Vi gjør dette sammen. Vi har mange målscorere i dette laget, og flere av de kom til store sjanser i dag. Slik er det noen ganger, forteller 44-åringen.

Fornøyd med ett poeng

Selv om Rekdal var tydelig misfornøyd med dommeravgjørelsen til Johnsen i første omgang legger han ikke skjul på at Vålerenga var heldig som fikk med seg poeng fra Aker Stadion.

- Vi er heldig som ikke slipper inn før pause. Vi spiller godt i 30 minutter av omgangen, men mot slutten presser de oss kraftig. Vi klarer ikke å gjøre det samme i andre omgang. Slik kampen forløper blir det etter hvert mer fokus på å forsvare seg, holde nullen og få det ene poenget, sier mannen som scoret det legendariske målet mot Brasil i 1998.

Vålerengas forsvarsveteran Kjetil Wæhler er enig med «I» i at Molde kunne ha vunnet kampen, men synes laget kan være fornøyd med egen prestasjon.

- Molde får noen store sjansen, men jeg føler vi står imot brukbart. Vi er litt heldig, så vi kan være godt fornøyd med ett poeng her, forteller Wæhler til Nettavisen.

- Vi reiser hjem med hodet hevet, avslutter han.

Sjansesløseri

Det var lite som tydet på at vi skulle få en vinner de første 40 minuttene av kampen. Med unntak av en duell mellom Omarsson og Forren som fort kunne endt med straffespark til bortelaget.

Etter 41 minutter kom imidlertid sjansene. Først ladet Etzaz Hussain skuddfoten fra langt hold, men ballen smalt i stolpen.

Drøyt tre minutter etter var Hussain servitør da han elegant spilte Per-Egil Flo alene med Vålerenga-målvakten. Stryningen klarte ikke å holde hodet kaldt, og Langer kom seirende ut av duellen. Dermed måtte begge trenerne ta pausepraten på resultatet 0-0.

Andre omgang fortsatte der den første slapp. Etter 54 minutter jublet halve Aker Stadion da Ola Kamara prøvde å takle et innlegg forbi Langer, men ballen gikk noen få centimeter utenfor stolpen til østerrikeren. Kamara fikk flere store sjanser, men klarte ikke å omsette til scoring. Dermed endte kampen 0-0.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.