RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal slipper «alkis»-straff

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
Sist oppdatert:
Aalesund har tilgitt sin trener. Men Fotballforbundet har ennå ikke sagt sitt.

Det vakte mildt sagt oppsikt da Aalesund-trener Kjetil Rekdal kalte Brann-spilleren Eirik Bakke en «alkis» på direktesendt fjernsyn torsdag i forrige uke.

Blant dem som reagerte, var Aalesund-direktør Henrik Hoff.

- Dette reagerer vi på, fordi det er en type ord som ikke skal falle selv i kampens hete. Jeg har overhodet ikke sansen for denne typen ord, sa Hoff til Nettavisen en time etter hendelsen.

Ingen straff fra klubben
Han varslet også at klubben kom til å reagere.

- Hvilken type reaksjon det blir, får vi ta senere. Vi må summe oss litt og få klarhet i alt som har skjedd. Det er jo to som er involvert. Eirik sier jo også en del ting. Nå må vi få hele bildet, sa Hoff, og utelukket samtidig at det var aktuelt å sparke Rekdal.

En drøy uke senere har Hoff fått summet seg. Og reaksjonen blir svært mild. Faktisk blir det ingen reaksjon i det hele tatt.

- Styret har bestemt at Kjetil Rekdal ikke skal få straff eller sanksjoner i forbindelse med oppførselen etter Brann-kampen, sier Hoff til TV 2 Sporten, ifølge Sunnmørsposten.

- Det viktigste nå er at vi jobber sammen for at dette ikke skal skje igjen. Kjetil har beklaget uttalelsene på det sterkeste og vi aksepterer beklagelsen. Han har lovet oss å jobbe med seg selv og telle til 10 neste gang det koker rundt ham, sier Hoff.

Behandles i NFF
At klubben ikke tar affære – slik for eksempel Ivar Hoff via Nettavisen ga klar beskjed om at de burde gjøre – betyr imidlertid ikke at Kjetil Rekdal ikke risikerer sanksjoner.

For Norges Fotballforbund (NFF) er ikke ferdig med sin behandling av saken. Styret har saken til behandling, og innstillingen blir ifølge VG Nett klar fredag. Innstillingen blir imidlertid ikke offentliggjort, men sendt videre til Doms- og sanksjonsutvalget for en avgjørelse.

- Hva som står i anbefalingen kan jeg ikke si noe om. Avgjørelsen om hva som skal skje er uansett ikke opp til oss. Det blir uansett ingen Rekdal-avgjørelse før helgen, sa fotballpresident Sondre Kåfjord til VG Nett torsdag.

Les også: Slik kan Rekdal straffes

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere