Rekdal-straffen er klar

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Fotballforbundet aksepterer ikke alkis-utsagnet.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal får en kamps karantene og en bot på 10.000 kroner for upassende opptreden etter kampslutt i tippeligakampen mellom Brann og Aalesund 25. juni. Det vedtok Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund fredag.

I en pressemelding slår de fast at Rekdal utviste upassende opptreden mot Brann-spiller Eirik Bakke.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Utvalget legger til grunn at Rekdal uttalte følgende:

- Klapp igjen, og ha deg vekk, du er en alkis. Gå og drikk mer.

- Forsettelig
Denne uttalelsen representerer åpenbart et brudd på sanksjonsreglementet, og utvalget mener Rekdal opptrådte forsettlig.

Selv om forbundsstyret i sin anmeldelse la til grunn at Rekdal handlet på vegne av Aalesund FK og at vilkårene for også å sanksjonere klubben ble ansett som oppfylt, ble ikke Aalesund FK straffet, bare Rekdal selv.

Det er også ekstra skjerpende at Rekdal er en profilert leder og at hele opptrinnet ble sendt direkte på tv. Den senere tids unnskyldinger har tydeligvis veid opp for dette. Utvalget mener også at den opphissede stemningen mellom Bakke og Rekdal i forkant ikke kan forsvares.

En kamps karantene og en bot på 10 000 kr var helt i tråd fra den straffen forbundsstyret insisterte på.

Preventive hensyn
- Slik oppførsel hører ikke hjemme i norsk fotball, og alle har et personlig ansvar for å unngå at slikt skjer, sa fotballpresident Sondre Kåfjord i en pressemelding den gangen.

- Av preventive hensyn er det derfor helt nødvendig å reagere mot denne typen hendelser. Det er viktig at de ansvarlige myndigheter markerer at man anser denne typen oppførsel for å være unødvendig og uheldig for fotballens anseelse, sa Kåfjord.

Rekdal ble ikke straffet av Aalesund FK.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag