Rekdal tror dette er et vendepunkt

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

- Kan ha vært veldig viktig, sier Vålerenga-treneren.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Vålerenga har kun plukket 18 poeng på sesongens 15 første kamper. Det betyr under 20 poeng når serien er halvspilt.

Det er det dårligste osloklubben har hatt på dette tidspunktet siden 16-lagsserien ble innført i 2009.

I fjor hadde klubben plukket 21 poeng etter 15 kamper, og i 2011 sto Vålerenga også med 21 poeng halvveis. I 2010 hadde klubben 28 poeng, mens den i 2009 hadde 25 poeng etter 15 kamper.

Rotet bort poeng
Denne sesongen har imidlertid både udyktighet - og en god dose uflaks - gjort sitt til at Vålerenga har mistet mange unødvendige poeng i jevne kamper. Bare se her:

08.05.2013: Det står 1-1 mellom Vålerenga og Hønefoss etter 90 minutter, men Hønefoss sikrer alle poengene på overtid.

21.05.2013: Vålerenga leder 3-2 borte mot Sarpsborg etter 90 spilte minutter, men vertene utligner helt på tampen og det blir 3-3.

22.06.2013: Vålerenga leder 3-2 hjemme mot Molde etter ordinær spilletid, men moldenserne utligner til 3-3 på overtid.

Hadde Vålerenga vært dyktigere og kanskje litt mer kyniske i disse kampene, kunne både poengfangsten og tabellsituasjonen vært annerledes etter de 15 første rundene.

Med uttelling i de nevnte kampene ville Vålerenga stått med 23 poeng og i en svært jevn og tett serie hadde det holdt til en sjetteplass, kun ni poeng bak serieleder Strømsgodset.

Ikke noe blir så fort historie som en fotballkamp, har det blitt sagt, men trener Kjetil Rekdal mener likevel det som skjedde på overtid mot Viking søndag kan ha vært et vendepunkt for Vålerenga i år.

- Veldig viktig
Da steg keeper Gudmund Kongshavn til vers på overtid mot Viking og reddet ett poeng. Vålerenga-spillerne feiret som om de skulle ha vunnet VM-finalen.

- Jeg tror det var veldig viktig for oss å få den opplevelsen der i dag, slik som vi har hatt det noen kamper denne sesongen, sier Rekdal til Nettavisen.

- Det var to poeng ut døra mot Molde, og to poeng ut døra mot Sarpsborg, og ett i møtet med Hønefoss. Det er fem minuspoeng, det, fortsetter den profilerte treneren.

Han mener Vålerengas gutter, som leverte en sterk sluttspurt etter å ha kommet under med 2-1 for Viking tidlig i andre omgang, skal ha skryt for den moralen de viste.

- Det er veldig kjekt for oss å få den belønningen der nå. Gutta fikk en belønning for at de sto på kampen ut, og det skal de selvfølgelig også gjøre, sier VIF-sjefen.

- Jeg er mest fornøyd med de siste 20 minuttene, legger han til.

- Stor forskjell
Også Torgeir Børven, som scoret ett av Vålerengas to mål søndag, er klar på at det å score slik i sluttminuttene, gir hele laget et ekstra løft, selv om det ikke ble tre poeng.

- Ja, det er stor forskjell på å tape og få ett poeng i dag. Det føltes som om vi hadde vunnet kampen da dommeren blåste av, sier Børven til Nettavisen.

- Vi viser også tidvis at vi kan spille ut de fleste, nå som vi begynner å få selvtillit og troen på det vi driver med, sier spissen videre.

Etter 15 kamper ligger Vålerenga på en tiendeplass med sine 18 poeng. Børven tror det nå begynner å bli litt for langt opp til medaljestriden.

- Hadde vi vunnet mot Viking, hadde det vært muligheter, men med kun ett poeng blir det nok litt i tøffeste laget. Men det er jevnt, og får du flyten og noen seire på rad, så vet man aldri, sier spissen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag