*Nettavisen* Sport.

Rekdal vil ikke gå i «Børven-fella»

UNNGÅR PRESS: Kjetil Rekdal vil ikke legge noe ekstra scoringspress på Vidar Kjartansson.

Vil ikke legge press på klubbens nye spiss.

27.02.14 17:49

VALLE (Nettavisen): Før 2013-sesongen gikk Kjetil Rekdal høyt ut og sa at Torgeir Børven burde score 15 mål på 50 målsjanser den kommende sesongen.

Børven hadde gjennom vinteren bøttet inn mål på løpende bånd og startet også sesongen bra, med to mål på to kamper. Så begynte det å gå litt tyngre både for spissen, som nå spiller for Twente, og for Vålerenga.

Den unge spissen endte på ni scoringer totalt og nådde ikke målet som han og Rekdal hadde satt.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIL SCORE TI: Vidar Kjartansson vil opp i minst ti mål i 2014. Foto: Vif-fotball.no

Vil ikke gå ut med mål
Før 2014-sesongen er islendingen Vidar Örn Kjartansson en av de som skal sørge for at Vålerenga scorer mål. Selv om Rekdal selvsagt håper på så mange mål som mulig fra den tidligere Fylkir-spilleren, vil han ikke gå ut med noe eget scoringsmål for spissen.

- Nei, det vil jeg ikke, men en spiss skal jo alltid ha som mål å score mye. Klarer han tosifret, skal vi være veldig fornøyde, sier Rekdal til Nettavisen.

Vålerenga-treneren har en klar formening om hvorfor Børven ikke klarte å nå målet om 15 scoringer forrige sesong. Mye avhenger av hvordan resten av laget presterer og derfor vil han heller ikke sette opp noe eget mål for Kjartansson.

- Torgeir hadde en fantastisk vinter og scoret på alt. Han startet også sesongen bra og hadde to mål etter to serierunder, men så stoppet det opp. Det hadde også med resten av laget å gjøre, og vi kom fryktelig dårlig ut, med fire tap på de fem første kampene.

- Vi måtte legge om litt for å ha et litt mer robust lag på banen, og det gikk på bekostning av understøtten til Torgeir. Vi hadde for lite løpskapasitet, og vi gikk opp i liminga. Derfor måtte vi gjøre noen omveier for å få resultater og poeng. Jeg håper at vi skal gi Vidar nok understøtte.

- Grunnlaget ligger der
Rekdal er imidlertid ikke i tvil om at potensialet ligger der hos 23-åringen, som scoret 13 mål på 22 kamper forrige sesong.

Klikk på bildet for å forstørre.

9/15: Kjetil Rekdal håpet på 15 mål fra Torgeir Børven forrige sesong. Spissen endte på ni. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

- Han er en fantastisk karakter og er veldig innstilt på å legge ned det arbeidet som kreves. Han kommer fra et nivå under Tippeligaen. Han må tilpasse seg og utvikle seg som alle andre, men grunnlaget ligger der. Han er en god avslutter, med erfaring og med opplevelser vil han helt sikkert score målene sine, men han trenger hjelp.

- Ti mål er minimum
Kjartansson scoret sine første Vålerenga-mål i treningskampen mot Stabæk forrige helg. Han innrømmer at det var godt å komme i gang med målene.

- Går det mer enn tre kamper uten at jeg scorer, går det ut over selvtilliten. To mål i forrige kamp vil nok hjelpe meg mye, sier han til Nettavisen.

Selv om Rekdal ikke vil gå ut med noe mål for antall scoringer i pressen, er Kjartansson klar sin tale.

- I fjor hadde toppscoreren 16 mål. Selvfølgelig vil jeg score over ti. Det kommer selvfølgelig an på hvordan laget gjør det, men ti må være minimum for meg. Jeg håper å være i nærheten av 15 mål når sesongen er ferdig.

Torsdag reiste Vålerenga-troppen til La Manga. Der skal laget spille treningskamper mot HamKam og Lillestrøm.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.