RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdal vraker Grindheim fra troppen


VRAKER KAPTEINEN: Kjetil Rekdal tar ikke med seg Christian Grindheim til Drammen i helgen.
VRAKER KAPTEINEN: Kjetil Rekdal tar ikke med seg Christian Grindheim til Drammen i helgen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Han tar fri i helgen, så ser vi hva som skjer videre, sier Rekdal til Nettavisen.

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim vrakes fra troppen som skal møte Strømsgodset i Drammen kommende helg.

Det var Twitter-kontoen Silly season Norge som første omtalte saken.

Avviser konflikt

Overfor Nettavisen bekrefter Rekdal at at vrakingen kommer som et resultat av en lengre prat de to hadde onsdag.

- Konflikt og konflikt. Det er kanskje å dra det litt langt. Jeg hadde en lang prat med Christian i går, rundt tingenes tilstand. Konklusjonen ut fra den samtalen ble at han er ikke med i helga og at vi tar opp tråden om veien videre etter helga, sier Rekdal til Nettavisen.

Vålerenga-treneren går langt i å antyde at Herman Stengel nå kan ta over Grindheims plass i laget permanent.

- Vi gir Herman (Stengel) full backing i helga. Det har jeg sagt før og. Det har ligget i kortene at Herman på et eller annet tidspunkt skal ta over for Christian. Kanskje er tiden inne nå. Det blir selvfølgeig opp til prestasjonene og så videre. Når du setter kapteinen din ut av laget, jeg har opplevd det et par ganger sjøl, da er det fryktelig tungt å sitte på benken. Da er han sannsynligvis så skuffa og frustrert at det er ikke den beste plassen å sitte på. Derfor har jeg gitt ham helt fra, sier Rekdal.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TUNG SESONG: Morten Tandberg og Christian Grindheim går av banen etter 0-2 mot erkerival Lillestrøm.

- Er det kun sportslige årsaker til dette eller noe som kom fram i møtet mellom dere?

- Kun sportslig.

- Ikke løst fra kontrakten

Twitter-kontoen som først meldte om vrakingen av Grindheim hevdet også at Vålerenga-kapteinen var løst fra kontrakten. Det avviser Rekdal.

- Det er bare fjas. Han har fått beskjed om at han får fri nå fram til helga og over helga. Hva vi gjør videre får vi se på over helga. Det er ingen som har fått sparken. Jeg har ikke fullmakt til å gi noen sparken.

Vålerenga-sjefen forteller at hele trenerteamet har snakket sammen etter samtalen mellom Rekdal og Grindheim og at de kom fram til denne konklusjonen.

- Vi har hatt en stor dialog i trenerteamt om hvordan vi velger å håndtere utfallet av samtalen i går. Det ble sånn som det ble. Det er ikke noe mer dramatikk enn akkurat det jeg sier til deg. Når du har ti poeng etter elleve kamper er det ingen som er fornøyde. Verken spillere eller trenere. At det skjer en endring i et fotballag er ikke noe nytt. Det skjer med oss og det skjer med andre.

- For meg er det ikke noe dramatisk. Jeg har stor respekt for Christian som spiller og person. Det sportslige valget ble sånn som det ble - at han ikke ble med i helga. Vi valgte å ta det såpass tidlig. Det skaper jo litt uro, og vi skal forberede oss til en ekstremt tøff bortekamp med et veldig ungt lag, der vi har mange ute med skade og karantene. Derfor var det greit å ta den avgjørelsen tidlig om hvem som skal spille.

Vålerenga møter Strømsgodset i Drammen klokken 18.00 søndag. Oslo-laget må klare seg uten Ghayas Zahid og Kjetil Wæhler, som begge er ute med karantene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere