RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekdals drømmetreff fortsatt Wembley-hit

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ser på bilder fra scoringen sin for det norske landslaget i fotball mot England på Wembley i VM-kvalifiseringen i 1992 på Ullevaal stadion lørdag kveld.
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ser på bilder fra scoringen sin for det norske landslaget i fotball mot England på Wembley i VM-kvalifiseringen i 1992 på Ullevaal stadion lørdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
De vet virkelig hva det dreier seg om.

Både Kjetil Rekdal og Åge Hareide har slått England i VM-kvalkamper.

Onsdag går Norge for en sensasjon på nye Wembley. Rekdals 1-1-mål er et av de flotteste som er scoret på Wembley (nye og gamle). Han banket til med venstrefoten og reddet uavgjort høsten 1992.

Det var starten på veien mot norsk VM-spill i USA halvannet år senere. – Vi ble rundspilt den kvelden og reddet et poeng ufortjent. Det kom etter et venstrebeinsskudd av en ung Rekdal. Han var sikkert 15-20 kilo lettere da enn nå, sier Rekdal til NTB mens han ser på bilder fra jubelkvelden i London.

– Det var ikke flaks. Jeg hadde en bra skuddfot og gjorde det både før og etter. Men at den gikk var kanskje litt heldig.

– Det engelske landslaget er skrale saker nå. Det så vi i VM. Premier League holder høyt nivå, men England er dårlig. Det er det samme med oss som England. Vi var bedre før enn nå.

– Jeg har vært der (på Wembley) to ganger og ikke tapt. Det er en bra statistikk.

Stadionet i London er ombygget siden da og har nå plass til 90.000. Det ser ut til bli godt under 1/3 fullt.

Først

For Hareide er 9. september 1981 noe helt spesielt. Da slo Norge England 2-1 på Ullevaal, Bjørge Lillelien tok helt av på NRK radio, og engelskmennene reiste hjem til slakt.

– Det var jo en litt merkelig kamp det der. Mange nordmenn holdt jo faktisk med England på grunn av interessen for engelsk fotball. Vi hadde ganske mange gode spillere i utlandet på den tiden og i tillegg en type som Tom Lund.

– Både Einar Aas (Nottingham Forest) og jeg (Manchester City) spilte i England. Det gjorde jo seieren mer spesiell. Sammen med triumfen over Jugoslavia året etter, var nok dette høydepunktet i min landslagskarriere (50 kamper), sier Hareide til NTB.

– Det var mye spisskvalitet i det laget. Blant annet Pål Jacobsens fart og Tommys (Lund) teknikk.

England og Norge har møttes tre ganger de siste 20 årene, alle i privatkamper. To 0-0 og én 1-0-seier til England (på Ullevaal) er fasiten. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere