RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ned Alley (Scanpix)

Rekdals krav til spillerne

Sist oppdatert:
- Den som ikke leverer varene mot Godset, får ikke spille cupfinalen.

ROSENBORG – AALESUND 2-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Aalesund tapte for seriemesteren på bortebane, men resultatene i Tippeligaens nest siste runde gikk veien for Kjetil Rekdals disipler. Aalesund slipper derfor å spille kvalifisering om plass i neste års Tippeliga.

Dermed kan sunnmøringene senke skuldrene før siste serierunde mot Strømsgodset, og spare seg til cupfinalen mot Molde. Skulle en tro, i alle fall.

Men Kjetil Rekdal er knallhard på at han vil at laget skal klatre på tabellen. Skal de gjøre det, forutsetter det tre poeng mot Godset. Og på spørsmål om hvordan han skal motivere laget til innsats i en på mange måter ubetydelig kamp, er den gamle landslagskapteinen klokkeklar.

- Den som ikke leverer varene mot Godset, får ikke spille cupfinalen.

- Misfornøyde når vi taper
Men Rekdal er ikke bekymret for at spillerne skal slakke av nå, ei heller for cupfinalen. For hvis Aalesund gjenskaper mye av det positive de gjorde på Lerkendal, kan de klare å hamle opp med både Strømsgodset og Molde.

- Vi gjør en god kamp, har god kontroll i perioder. Rosenborg legger iblant press på oss og skaper sjanser, men det gjør da vi også, sier Rekdal til Nettavisen.

Selv om Aalesund nå helt sikkert spiller i neste års Tippeliga, var det langt fra noen jublende Rekdal som møtte pressen.

- Det er ingen i garderoben som er fornøyde nå. Når vi taper, er vi alltid misfornøyde. Spesielt når vi leder, sier Rekdal.

Nesten festdemper
For Aalesund presterte nemlig å gi Rosenborg kamp om poengene. Sunnmøringene stresset Rosenborg-forsvaret til tider, og det var ikke helt ufortjent da Diego Sílva dunket inn 1-0 på en retur etter en corner. Ballen gikk via en spiller, og lurte seg forbi Rune Almenning Jarstein.

Der og da var det nok mange trøndere som så for seg nok en festdemper. Sist Rosenborg inviterte til gullfest tapte de for Start.

Men denne gang ville Rosenborg det annerledes. Aalesund fikk ikke klarert et innlegg fra Mikael Dorsin. Ballen falt ned mellom to Aalesund-spillere, og der smatt Abdou Razack Traoré seg inn mellom og nærmest taklet ballen i mål.

- Skal ikke skamme seg
En forsvarsopptreden Rekdal var svært misfornøyd med. Og det er slik opptreden tangotrøyene må luke vekk, dersom de skal vinne cupfinalen, og på sikt etablere seg på øvre halvdel av tabellen.

- Det er et klønete 1-1-mål. Det er en gavepakke til Rosenborg, sier Rekdal.

Men til tross for at Rade Prica kvarteret før slutt sikret seieren for Rosenborg, var Rekdal til dels stolt over laget sitt.

- Vi møter et knallgodt lag, men er kanskje ikke kalde nok og fornuftige nok i de avgjørende situasjonene. Vi kunne fort fått 2-0 også, men denne kampen skal ikke spillerne skamme seg over, bedyrer Rekdal.

- Slike kamper er god læring for oss. Vi spiller foran 20.000 mennesker og forskjellen på RBK og Molde er liten, fortsetter Rekdal, og legger altså ikke skjul på at det er cupfinalen som er den største av de to gjenstående kampene.

- Betryggende
Og skal Aalesund-gutta få være med på moroa i Oslo, må de ikke slakke av de neste ukene. For gjør du det, er Rekdal klar med straffen.

- Subber du på banen, er du ute av laget til neste gang. Sånn er det før cupfinalen, og sånn er det hver gang vi spiller kamp, sier Rekdal til Nettavisen.

- Men vi viser i dag at vi tør å spille ball, vi skaper sjanser og er med i kampen mot et godt lag. Det er betryggende å se.

Så vil tiden vise om Aalesund makter å holde fokus på siste serierunde, all den tid det er lite å spille om mot Strømsgodset og cupfinalen ligger det framme. Men Rekdal er ikke i tvil om at det først og fremst er Godset-kampen som betyr noe nå.

- Vi er ikke fornøyd med å bli nummer 13 på tabellen, det er helt sikkert.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere