Rekdals mange valg

Foto: TERJE BENDIKSBY (SCANPIX)

Kjetil Rekdal er ikke klar for Lierse ennå, og vurderer også to andre tilbud fra bedre klubber.

21.11.06 14:28

- Jeg har to tilbud fra andre klubber som ligger atskillig høyere på tabellen enn Lierse, sier Kjetil Rekdal til Nettavisen.

At NRK har meldt at han vil bli offentliggjort som lagets nye trener på en pressekonferanse onsdag klokken 11.00, tar han med knusende ro.

- Det er nok det Lierse vil, men jeg har fortsatt ikke skrevet under på noe, og har ikke tatt en endelig avgjørelse.

- Utslitt møbel
Det er gått tre måneder siden Rekdal og Vålerenga skiltes lag, og det har ikke manglet på tilbud siden den tid. At han gjorde det rette da han tok sin hatt og gikk, er han imidlertid ikke i tvil om.

- Jeg begynte å føle meg som et utslitt møbel i Vålerenga, og føler at det var riktig å gå.

- Faktisk hadde jeg vært innom samme tanke tidligere også.

Og mens Rekdal har brukt høsten til å slappe av å være mer sammen med sine to barn, har han selvsagt fulgt godt med på Vålerenga. Han er ikke overrasket over den utviklinga klubben har hatt under Petter Myhres ledelse.

- Nei, det er jeg ikke.

- Samtidig er jeg overbevist om at vi ville gjort en god høstsesong under min ledelse, sier Rekdal, og minner om at oppslutningen på sommertreningene i Vålerenga var en helt annen enn vinterens, da halve Enga lå med sykdom eller var skadet.

Selv er Rekdal også nede for telling i skrivende øyeblikk, med feber og hoste. Likevel regner han med å få tatt en avgjørelse om sin fotballfremtid sammen med sin agent, enten i dag, eller i morgen.

- Lierse er favoritten
I tillegg til tilbudet fra Lierse, har han to andre tilbud liggende på bordet. Likevel kan Rekdal ende opp uten å takke ja til noen av klubbene som har kontaktet ham.

- Det er mange ting som spiller inn. Lengden på kontrakten, ambisjonene, magefølelsen - samt det faktum at jeg har to unger i Molde.

- Samtidig seiler Lierse opp som favoritten. Det er en kontrakt som sannsynligvis bare gjelder frem til midten av mai, og jeg får flere ferier til å kunne se dem. Samtidig har både jeg og klubben alt å vinne.

Akkurat nå ligger Lierse sist i den belgiske «Jupiler League», med to usle poeng på 13 kamper, 12 poeng bak sikker plass. Alt er likevel ikke helt fortapt, mener den gamle Brasil-dödaren.

- I fjor var de i nesten identisk situasjon, og klarte å kare seg over nedrykksstreken.

- Nå har de tatt en skikkelig opprydning, er gjeldsfrie, og kan skaffe seg en tre-fire nye spillere som er nødvendig for å komme seg oppover på tabellen.

Kjetil Rekdal spilte seks sesonger i Lierse, og scoret 71 mål på sine 181 kamper for den belgiske klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.