RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

Rekord-Giggs ga gulljubel

Sist oppdatert:
Manchester United ble seriemestere etter 2-0 over Wigan.

Ryan Giggs ble den store helten da Manchester United søndag sikret seg ligagullet i den engelske toppdivisjonen.

Waliseren kom inn som innbytter et stykke ut i andre omgang, og ti minutter før slutt sørget han for gulljubel da han enkelt satte ballen i mål alene med Chris Kirkland i Wigan-buret.

Uniteds første mål kom etter et straffespark i første omgang. Wayne Rooney ble felt av Wigans Emmerson Boyce og Cristiano Ronaldo satte straffen sikkert i mål.

Da Chelsea også snublet hjemme på Stamford Bridge mot Bolton var det ingen tvil om hvor gullet skulle havne og Sir Alex Ferguson og hans menn kunne slippe jubelen løs.

Rekord-Giggs
Med søndagens kamp tangerte Ryan Giggs unitedlegenden Sir Bobby Charltons rekord med 758 opptredener i Manchester United-drakta.

Hvis waliseren blir å finne på banen i årets Mesterliga-finale der United møter Chelsea, vil han alene være den spilleren med flest kamper i klubbens historie.

Som om dette ikke var nok har Ryan Giggs nå også vært med å vinne hele ti Premier League titler for United. Alle disse ti ligatitlene har kommet under ledelse av mannen som ga Giggs sjansen på førstelaget, Sir Alex Ferguson.

(saken fortsetter - Stolt Ferguson)

Stolt Ferguson
Manchester Uniteds skotske manager Sir Alex Ferguson var naturligvis en svært stolt mann etter at laget nok en gang kunne løftet Premier League-trofeet.

- Jeg er meget stolt over å ha vært i denne klubben så lenge og å ha fått oppleve så mange store øyeblikk. Dette er en av verdens største fotballklubber og måten spillerne presterer på gjør jobben lett for meg, sa Ferguson til Sky Sports etter kampen.

Manageren la imidlertid ikke skjul på at han nå vil ha fullt fokus mot mesterligafinalen mot Chelsea.

- Hadde vi tapt i dag hadde det vært et tilbakeslag, men vi vant og nå har vi også en sjanse til å vinne Mesterligaen, sa Ferguson.

(saken fortsetter - Ronaldo-straffe)

Ronaldo-straffe
Det var en jevn første omgang på JJB Stadium der begge lagene skapte store sjanser. Det måtte et straffespark til for å skille lagene til pause.

Wayne Rooney var først på ballen innenfor sekstenmeteren og Wigan-forsvarer Emmerson Boyce taklet kraftspissen ulovlig på klønete vis. Dommeren pekte på straffemerket.

Cristiano Ronaldo var sikker fra elleve meter og sendte ballen i mål bak Chris Kirkland i Wigan-buret. United ledet 1-0.

Wigan var likevel med på notene gjennom hele omgangen og skapte en rekke farligheter foran Uniteds målmann Edwin van der Sar.

Etter 22 minutter fikk Wilson Palacios avsluttet fra rundt fem meter etter en corner, men ballen gikk over mål.

Like etter straffesparket var Wigan nok en gang farlig frempå. Marcus Bent fyrte av på volley fra rundt ti meter etter et innlegg fra Antonio Valencia, men ballen gikk hardt i nettveggen.

United skapte også en del store sjanser og etter 25 minutter kom Ronaldo seg fri på høyrekanten. Supervingen slo inn foran mål, men Wigan-forsvaret fikk avverget så vidt avverget.

Kampen dalte litt i kvalitet de siste minuttene og United kontrollerte inn ledelsen til pause.

(saken fortsetter - Giggs roet United-nervene)

Giggs roet United-nervene
I andre omgang gikk United hardt ut og det var helt tydelig at Sir Alex Fergusons menn ønsket å avgjøre gullkampen så fort som mulig.

Allerede etter ti minutter av omgangen skulle United hatt straffespark da Titus Bramble felte Paul Scholes innenfor sekstenmeteren, men dommeren dømte corner.

Deretter fulgte en kanonade mot en strålende Chris Kirkland i Wigan-buret.

Først fikk Rooney en stor sjanse da han kom seg fri og fikk skutt fra rundt 17 meter, men Kirkland var med på notene og fikk slått til hjørnespark.

Like etter var Carlos Tevez nære på da han fikk stå helt alene inne i feltet, men nok en gang fikk Wigans målmann reddet skuddet.

Dette skulle imidlertid lykkes for Manchester United i dag og ti minutter før slutt avgjorde Ryan Giggs kampen da alene med Kirkland satte ballen sikkert i nettmaskene.

United visste at dette resultatet holdt til ligagull, og forsvarte seg lett til seier de siste minuttene.

LES FULLT REFERAT AV KAMPEN HER.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere