*Nettavisen* Sport.

Rekordinteresse for Godset-spillerne

PROFIL: Unge Iver Fossum har vært en stor profil i årets Strømsgodset-lag. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Strømsgodset har aldri fått så mange henvendelser og bud på spillerne sine som akkurat nå.

25.11.15 17:17

- Søkelyset er i overkant sterkt akkurat nå, sier sportssjef Jostein Flo til Drammens Tidende.

Han trodde han skulle få noen rolige dager etter sesongslutt, men klubbene ute i Europa har registrert Strømsgodsets gode sesongavslutning som endte med sølvmedaljer.

I tillegg har flere spillere levert gode prestasjoner på forskjellige landslag. Tidligere har det ofte vært veldig oppmerksomhet om en spiller om gangen, men nå gjelder det flere. Summen av det har vært en strøm av henvendelser fra klubber der ute, i tillegg til noen norske, både i form av ren snoking om kontraktsforhold og konkrete bud.

- Vi overproduserer nærmest gode spillere nå, og det er interesse og nysgjerrighet rundt nesten halvparten av det vi kan kalle vår førsteoppstilling, bekrefter Flo.

Så langt har ikke klubben ikke akseptert noen av budene.

- Men det kan bli salg, sier Flo.

– Flinke til å utvikle

Sportssjefen vil ikke kommentere enkeltspillere, eller røpe navn, men det er ingen statshemmelighet at Marcus Pedersen, Iver Fossum og Gustav Mendonca Wikheim helt sikkert er hete navn akkurat nå. Alle tre har hatt en flott klubbsesong både nasjonalt og internasjonalt, i tillegg til at de har spilt landskamper for Norge.

Iver Fossum fikk for øvrig Nettavisenprisen som årets unge spiller etter en strålende sesong.

Gustav Valsvik har også en formidabel sesong bak seg, er ung, ambisiøs og i stadig utkling, og er nok sammen med Lars Vilsvik de to fra forsvarsrekken som det kan være interesse rundt.

- Vi har stort søkelys på oss fordi andre klubber i andre land nå ser på oss som en klubb som er flink på å utvikle spillere, sier Flo til Drammens Tidende.

Salget av Martin Ødegaard til Real Madrid dempet nok ikke det inntrykket.

Flo og den øvrige klubbledelsen er veldig klare på at de står helt og holdent bak klubbens filosofi når det gjelder kjøp og salg. Det skal være rett tid for alt. Spilleren skal helst ha vokst fra Strømsgodset for å kunne ta steget ut, det skal passe inn i den øvrige spillerlogistikken til klubben, og det skal helt klart være butikk i det for Strømsgodset.

- Vi har selvfølgelig et stort ansvar overfor spillerens utvikling og drømmer, men er vel så opptatt av alt foregår i riktig rekkefølge.

Vil helst beholde alle

Flo vil helst beholde alle spillerne han, men skjønner at noe vil skje i løpet av vinteren. Skal spillere ut, må noen også komme inn. Selv er Flo innstilt på at januar og februar er perioden der man følger utviklingen nøye inn mot neste sesong, for så å begynne å tenke på handling i mars og fram til det norske overgangsvinduet stenger.

- Det er mars måned som blir hovedfokus for oss når det gjelder spillerlogistikken. Men vi er åpne for at det kan skje ting raskt, både når det gjelder salg ut og spillere inn, fastslår Flo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.