Rekordresultat for Chelsea

GRUNN TIL Å JUBLE: Chelsea tjener penger.

GRUNN TIL Å JUBLE: Chelsea tjener penger. Foto: Justin Tallis (Afp / NTB scanpix)

Londonklubben har aldri tjent mer penger.

13.11.14 08:09

Chelsea rapporterer en omsetning på 325 millioner pund - 3,5 milliarder norske kroner - for regnskapsåret som ble avsluttet 30. juni i sommer.

Overskuddet er ifølge Daily Mail på 20 millioner pund (214 millioner kroner), noe som er rekord for Chelsea.

Salgene av Juan Mata til Manchester United, David Luiz til Paris St-Germain og Chelseas andel av den nye TV-avtalen er de mest utslagsgivende faktorene.

Dette sørger også for at Chelsea ikke har noen problemer med Det europeiske fotballforbundets Financial Fair Play-krav.

Samtidig viser dette at londonklubben er på rett vei, etter årevis med avhengighet av pengene til eier Roman Abramovitsj.

I 2011 gikk Chelsea med svimlende 67 millioner pund i tap, mens det i 2012 endte med beskjedne 1,4 millioner pund i overskudd. 2013 endte med et tap på 49,4 millioner pund.

Chelsea har under Roman Abramovitsj totalt tapt 652,5 millioner pund, fra 2004 til 2013, før årets overskudd på 20 millioner pund.

Sportslig går det også strålende for Chelsea nå. Laget topper Premier League med 29 poeng etter elleve runder og er det eneste laget uten tap så langt. I Champions League er Chelsea nummer én i gruppe G med åtte poeng, tre foran Schalke, fire foran Sporting Lisboa og fem foran Maribor.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.