*Nettavisen* Sport.

Rekordsatsing mot doping fra UEFA

TESTER: UEFA kommer til å teste mer intensivt enn noen gang inn mot neste sommers fotball-EM i Frankrike. Foto: Denis Charlet (Afp / NTB scanpix)

Aldri tidligere har de hatt tøffere testing i forkant av mesterskap.

11.09.15 16:31

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) melder fredag at de før EM i Frankrike i 2016 kommer til å innføre de strengeste dopingkontrollene noensinne i europeisk fotball.

- I forkant av EM i 2016 kommer UEFA til å gjennomføre den største testingen før en turnering gjennom tidene. Alle spillere som kan bli tatt ut på lagene som skal delta vil bli testet fra og med 1. januar, skriver UEFA i en pressemelding.

- Lagene skal også testes på lagmøter i forkant av turneringen, og etter at de ankommer Frankrike, står det videre.

UEFA innfører også et biologisk pass på linje med det som allerede brukes i sykling og friidrett. Dermed styrkes reglene om hvor spillere og lag oppholder seg, i tillegg til at det innføres en langtidslagring av prøver som kan identifisere ulovlige substanser ved senere anledninger.

Formannen i UEFAs medisinske komité, Michel D'Hooghue, sier at til tross for at doping ikke er et stort problem i fotballen, kan ikke lederne risikere å ta det med ro.

- Nylige hendelser i andre idretter har understreket hvor viktig det er å være våken og jobbe for framgang. Dopingstatistikken er lav blant spillere i UEFAs konkurranser, men det er ikke rom for å selvtilfredshet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.