*Nettavisen* Sport.

Rekordscoring sikret Arsenal-jubel

SCORET: Tomas Rosicky scoret kampens eneste mål på White Hart Lane. Foto: Matt Dunham (AP / NTB scanpix)

Londonklubben holder følge i gullkampen.

16.03.14 19:15

TOTTENHAM - ARSENAL 0-1:

Siden Liverpool slo Manchester United lørdag, trengte også Arsenal tre poeng i en vanskelig bortekamp mot erkerival Tottenham for å ikke tape terreng i Premier Leagues gullkamp. De poengene sørget en tidlig scoring for

Det var nemlig kun gått to minutter da Tomas Rosicky ble matchvinner.

Ifølge Opta er dette det raskeste Arsenal-målet i et møte med erkerivalen fra Nord-London noensinne. En liten rekord for Rosicky der, altså.

Det var også en svært viktig fulltreffer.

- Jeg ville bare sette ballen i det lengste hjørnet. Det er definitivt et av de beste målene jeg har scoret, sier Arsenals midtbanespiller etter kampen

Resultatet betyr nemlig at Arsenal er oppe i 62 poeng fra 29 kamper, det samme som Liverpool. Chelsea topper tabellen med 66 poeng så langt.

Både Arsenal og Liverpool har én kamp mindre spilt enn de blå.

Tottenham har nå tapt tre kamper på rad og begynner å seile noe akterut i kampen om fjerdeplassen. Londonlaget står med 53 poeng fra 30 kamper.

- Jeg håpet på en god prestasjon i dag og fikk det, men vi fikk ikke det resultatet vi ønsket. Fansen kommer ikke til å være fornøyd, men alle som så kampen fikk med seg at vi ikke fortjente å tape, sier Tim Sherwood ifølge BBC.

Drømmestart
Arsenal fikk altså en drømmestart og ballen lå i nettet bak Hugo Lloris allerede etter to minutter. Scoringen var en real kanon av Tomas Rosicky.

Tsjekkeren fikk ballen fra Alex Oxlade-Chamberlain og klemte til fra litt skrått hold. Treffet var det ingenting å utsette på og ballen suste inn i nettet.

Dermed hadde gjestene fått kampen inn i sitt spor.

I det 16. minutt var Arsenal nær ved å doble ledelsen. Chamberlain stormet igjennom fra midtbanen, men avslutningen var dårlig og ballen gikk utenfor.

Det skulle drøye før Spurs kom til sin første farlighet foran nesa på Wojciech Szczesny. Ikke uventet var det Emmanuel Adebayor som var på farten.

Andros Townsend slo opp mot spissen som fikk kontroll inne i feltet. Avslutningen gikk via Per Mertesacker og like utenfor målet til Arsenal.

Like etter var Lukas Podolski farlig frampå for bortelaget. Tyskeren ble spilt opp og fra litt skrått hold hamret han ballen i nettveggen til Lloris.

Første omgang var ellers preget av at Tottenham gjorde en del enkle feil, som ga Arsenal muligheten til å kontre, men til pause sto det fortsatt 1-0.

Klikk på bildet for å forstørre.

TØFFE TAK: Som alltid var det mange tøffe dueller mellom Tottenham og Arsenal. Foto: Carl Court (AFP / NTB scanpix)


Levde farlig
Arsenal-keeper Szczesny hadde ikke all verden å gjøre før pause, men fikk det noe mer hett rundt ørene i åpningen av andre omgang. To ganger rotet han det til ute i feltet og kunne prise seg lykkelig for at det ikke ble baklengsmål.

Begge gangene var det Nacer Chadli som plukket opp nedfallsfruktene av polakkens slette keeperspill og spesielt i den andre situasjonen ble det farlig. Belgieren dro seg mot mål, men skuddet ble blokkert av to Arsenal-spillere.

Den samme Chadli fikk også en mulighet litt senere da Townsend la inn fra venstrekanten, men denne gang fikk ikke belgieren nok klem på ballen.

Chadli var mye involvert og spilte en god ball mot Adebayor i det 66. minutt. Spissen fikk hodet på ballen, men traff ikke helt bra og ballen gikk utenfor.

Arsenal hadde også noe å by i andre omgang. Etter 77 minutter ropte Laurent Koscielny på straffe, men ble ikke hørt av dommer Mike Dean. Franskmannen fikk tøff behandling av Jan Vertonghen inne i feltet.

Lik etter måtte Spurs-keeper Lloris i aksjon. Mertesacker hamret til etter en dødball, men den franske burvokteren fikk på mesterlig vis avverget.

Det var likevel vertene som satset mest framover mot slutten og noej minutter før ful, tid klemte Nabil Bentaleb til. Igjen ble skuddet blokkert.

Nærmere mål kom ingen av lagene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.