*Nettavisen* Sport.

Reserve-Riseth raste

Foto: Scanpix

- Jeg er ikke fornøyd med å sitte på benken, sier 37-åringen.

16.05.09 22:44

Lillestrøm-Odd 1-1 (0-0)

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Vidar Riseth hadde vært på banen i 20 minutter da han stanget Lillestrøm i føringen mot Odd Grenland.

LSK-veteranen slo både Peter Kovacs og Arni Gautur Arason i duellen inne i feltet. Det var en scoring av ren vilje – og ren frustrasjon.

- Egentlig så var jeg litt forbannet, sier Riseth.

- Det var mange følelser som skulle ut. Når jeg blir vraket, blir jeg ekstra glad når jeg kommer utpå og scorer. Jeg er ikke fornøyd med å sitte på benken, sier han til Nettavisen.

Tilbake i cupkamp, vraket i serien
Frostingen var skadet da LSK leverte årsverste og tapte 0-3 for Start i Kristiansand.

Foran cupkampen forrige søndag, var 37-åringen friskmeldt igjen. Han spilte 90 minutter i midtforsvaret med Frode Kippe. Kanarifuglene vant 3-2 i oppgjøret mot lille Østsiden.

Ikke veldig imponerende, men geipen ble likevel lang hos Riseth da trener Henning Berg leste opp lagoppstillingen foran 16.-maikampen. Først i pausen kom han inn for Lars Kristian Eriksen.

- Alle vil jo starte, så jeg respekterer at noen nødvendigvis kommer til å bli skuffet. Det var uansett deilig å vise at man fortsatt duger, sier han.

- Det må du spørre Henning om ...
Riseth ba journalistene spørre trener Berg om hvorfor han ikke var funnet startplassen verdig mot Odd.

- Lars Kristian Eriksen og Marius Johnsen var tilbake til denne kampen, og jeg synes Håvard Nordtveit og Frode Kippe har gjort det bra i midtforsvaret. Det var en tett vurdering, men jeg synes det som var utpå der klarte seg greit, sier LSK-treneren til Nettavisen.

- Hva synes du om måten Riseth responderte på?

- Det var en fin scoring. Vidar har ambisjoner og jeg er glad for at spillerne mine har lyst til å starte, svarte Berg avvæpnende.

Åråsen til himmels!
Det var uansett ikke før Riseth gikk inn i midtforsvaret og Nordtveit ble skjøvet ut på backen, at Lillestrøm fikk uttelling mot Odd.

Et hjørnespark ble skrudd i feltet av John Anders Bjørkøy, Riseth vant duellen og ballen havnet i nettmaskene.

Åråsen Stadion gikk til himmels - men mest av alle jublet nok Riseth selv.

LSKs første seier denne sesongen lå i mailuften. For en 17.-mai det skulle bli!

Bentleys' stjernetreff
Men etter scoringen våknet også telemarkingene til live. Først skremte Peter Kovacs hjemmefansen med en heading som duppet like over vertenes mål.

Deretter kom gjestene til flere farlige innlegg og halvsjanser, men riktig farlig ble det aldri foran Otto Fredrikson.

Fem minutter før slutt sendte Håvard Storbæk ballen inn i feltet. Alhassane Dosso og Marius Johnsen gikk i samme duell, ballen endte i stedet opp foran føttene på Bentley.

Grenlendernes nigerianske stjernespiller var ikke vond å be. Han dundret ballen opp i krysset bak en sjanseløs Fredrikson fra 18 meters hold.

1-1 på Åråsen. Det ble også sluttresultatet.

Fagermo: - Føler oss ikke snytt
Dermed står romerikingene fremdeles uten seier etter de ni første serierundene.

- Jeg hadde håpet å vinne denne kampen. Dessverre står det 1-1 til slutt. Odd Grenland har to sjanser og scoret et mål. Det er god effektivitet, sier Berg.

Hans trenerkollega i sort og hvitt sa seg enig i at Odd Grenland var heldige som fikk med seg poenget fra Åråsen lørdag.

- Vi føler oss i hvert fall ikke snytt, humrer han.

- Vi spiller dårlig fram til LSK scorer. Deretter senker vi skuldrene og spiller fin fotball. Men det offensive spillet er ikke godt nok i dag. Vi er nødt til å spille mer som vi gjør på hjemmebane om vi skal begynne å ta mer poeng på bortebane, konkluderte Dag-Eilev Fagermo.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag