*Nettavisen* Sport.

Reservekeeperen ødela seg i pausen

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

- Det er ganske flaut, sier Røa-keeperen.

Alle Norges spillere har kommet seg helskinnet gjennom to tøffe kamper, men reservekeeper Silje Vesterbekkmo ødela seg i pausen søndag og er ute av EM.

Hun pådro seg en hamstringskade da reservene lekte med ball og blir borte fra fotballen i seks til åtte uker.

– Det var bare kløning. Det var siste ball før vi skulle gå av banen. Den spratt over meg, og jeg tenkte at det ser kult ut å sette opp foten bak for å ta den. Så gjorde jeg det, og da satt strekken i baksiden av låret, sa Vesterbekkmo til NTB mandag.

Hun haltet omkring på treningsfeltet og var tilskuer mens de 22 andre i troppen hadde restitusjonstrening etter 1-0-seieren mot Nederland. Røa-keeperen forsto med en gang at det var alvor.

– Jeg skjønner at jeg aldri har hatt ordentlig strekk før, for det var utrolig mye vondere enn jeg hadde trodd. Jeg har hatt altfor liten sympati med dem som har hatt strekk. Jeg trodde først det var noe som røk, men det er det visst heldigvis ikke, sa hun.

– Det er ganske flaut, egentlig. Jeg sitter på benken, og så er det jeg som halter i bussen. Jeg føler meg ikke veldig lur, men jeg kommer tilbake. Jeg går for seks uker, ikke åtte.

Trist
Landslagssjef Even Pellerud synes synd på Vesterbekkmo, som er kommet tilbake etter først å ha lagt opp. Selv om hun var i VM-troppen i USA allerede for ti år siden (hasteinnkalt da Ingrid Hjelmseth skadet seg på siste trening), fikk hun sin landslagsdebut først i vår.

– Silje har vært strålende for oss siden hun kom tilbake, og hun kan bli enda bedre om hun satser seriøst. Dette var trist, sa han om 30-åringen som var annetvalg bak Ingrid Hjelmseth. Nå rykker Nora Neset Gjøen fram i køen.

– «Politikerne» våre jobber med å kartlegge om vi får hente en reserve, sa Pellerud.

Saftbærer
Landslagslege Truls Straume-Næsheim har ikke hatt mye å gjøre med de som har spilt. Alle 16 som har vært på banen i de to første kampene er fortsatt kampklare, men han forsto raskt at EM var over for Vesterbekkmo.

– Silje har sannsynligvis revet av festet til en muskel på baksiden av låret, og det er en skade som vanligvis tar seks til åtte uker. Vi skal undersøke skaden litt nøyere, men det har ingen bråhast, sa legen til NTB.

– Ellers er jeg bare saftbærer. Det er ingen andre skadeproblemer i troppen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag