*Nettavisen* Sport.

Reservene også best

Foto: (FOTO: SCANPIX)

Portugal satte ut fem stjernespillere, men tok likevel sin tredje strake seier i VM.LES: Angola sviktet LES: Tjener fett på VM-suksessLES: Owen ute i fem måneder

21.06.06 23:35

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt, og kampstatistikken.

PORTUGAL-MEXICO 2-1: Deco, Cristiano Ronaldo, Nuno Valente, Pauleta og Costinha. Alle var de plassert på tribunen av trener Luiz Felipe Scolari. Han ville ikke en gang ha dem på benken. Årsak: De hadde pådratt seg et gult kort i de to første kampene, og hadde måttet stå over i 8. delsfinalen hvis de fikk et nytt gult mot Mexico.

Men selv uten halve A-laget, og med sluttspillsplassen sikret, så gikk Portugal sterk ut. Det vitner om en utrolig bredde i stallen. Tenker man prestasjon og bredde i stallen er det ikke rart at laget nevnes som en mulig VM-vinner. Allerede etter seks minutter smalt det bak Mexicos keeper. Simao Sambrosa gikk på et nydelig raid på venstrekanten, la tversover i feltet og Maniche dunket ballen i nettaket.

Maniche leverte for øvrig en glimrende omgang. Han traff med 24 av 25 pasninger, og ikke alle var på tre meter. Det sier sitt.

Se her for spillerbørs og kampfakta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Marquez skuffet
Mexico slet voldsomt fra starten av, og spesielt stjernen Rafael Marquez var en stor skuffelse. Han må ha levert en av sine svakeste kamper på lang tid, og mislykkes med de fleste pasninger han forsøkte seg på fra sin midtbaneposisjon. Etter hvilen ble han flyttet tilbake, og det hjalp litt. Men ikke nok.

Typisk så var det også Marquez som var syndebukken da Portugal fikk straffe midtveis i 1. omgang. Barcelona-stjernen handset unødvendig i duellen, og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å blåse for straffe.

Fra 11-metersmerket gjorde Simao Simbraso ingen feil.

Mexico hadde også sine sjanser, og scoret på den andre av to gigantiske sjanser etter en snau halvtime. Først skjøt Omar Bravo via en liggende keeper og i tverrligger og over. På den påfølgende corneren fikk laget så endelig uttelling. José Fonseca headet ballen inn i det bortre hjørnet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Misbrukte sin straffe
Mexico jaget utlikning i 2. omgang, fikk et par enorme muligheter, men misset på alle. Først skjøt Omar Bravo et straffespark høyt over. Så ble Luis Perez utvist (to gule) i et forsøk på å få en ny straffe. Deretter fikk Bravo en ny sjanse, men helt alene med keeper skjøt han nok en gang høyt over.

Mexico leverte god fotball også med ti mann. Portugal fikk imidlertid bedre og bedre kontroll, og vant til slutt en fortjent seier.

- Det føltes ikke så bra å gå videre med tap. Men vi nådde målet vårt selv om vi ikke likte måten vi nådde det på, sier målscorer Fonseca.

Møter Nederland og Argentina
Etter alle onsdagens kamper ble det klart at Portugal møter Nederland i sin 8.delsfinale, mens Mexico møter Argentina.

For Scolari, Portugals trener, innebar kampen en fin rekord. Ingen har ledet sine lag til ti strake VM-seirer.

- En sånn rekord vil prege alles liv. Også mitt, sier Scolari.

Han var stolt over spillerne sine.

- Alt var ikke på topp, men måten vi gikk til denne kampen og kjempet på, fra start til slutt, var bra, sier han.

Portugals kanskje største bekymring foran sluttspillet må være spissplassen. Pauleta stod over onsdag, men er et usikkert kort. Onsdag fikk Helder Postiga og Nuno Gomez sjansen, men ingen av de to imponerte. Likevel - i forrige EM kom laget helt til finalen med det samme problemet...

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.