RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reservene ydmyket Romania

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Selv reservelaget til Nederland herjer i EM.

NEDERLAND-ROMANIA 2-0: Marco van Bastens Nederland har valset over både Italia og Frankrike i europamesterskapet i Sveits og Østerrike.

Tirsdag sendte han reservelaget utpå mot Romania, i kampen som kunne besegle Italia og Frankrikes skjebne.

Victor Piturcas lag hadde kvartfinalebilletten i lomma før avspark, men mistet den i løpet av kvelden til Italia.

- Det er synd, for vi hadde sjansen etter to kamper og klarte ikke å utnytte den. Det nederlandske laget var bedre og friskere enn oss i kveld, konstaterte Piturca overfor Reuters.

Sjekk EM-magasinet!

Flere store målsjanser
Først scoret Andrea Pirlo på straffespark for Italia mot Frankrike og deretter - tidlig i andre omgang - tok reservene til van Basten ledelsen gjennom Klaas-Jan Huntelaar.

Huntelaar, som erstattet Ruud van Nistelrooy, kunne enkelt sette ballen inn fra fire-fem meter etter et godt innlegg fra Ibrahim Afellay på høyrekanten.

Tidligere i kampen hadde Robin van Persie en svært stor målsjanse, da han etter et praktfullt mottak av en 40-meterspasning vendte vekk en rumensk forsvarsspiller og skjøt fra seks meter. Bogdan Lobont var imidlertid svært raskt nede og reddet.

Arjen Robben hadde en tilsvarende stor sjanse for Nederland ti minutter før pause.

- Ikke B-lag
Sjansesløsingen til tross; Det forteller sitt når Marco van Basten finner navn som Robben og van Persie i reservelaget til Nederland. Sistnevnte er for øvrig ikke enig i at hollenderne stilte med B-lag.

- Vi har ikke noe B-lag, men ett lag med 23 spillere, fastslår Arsenal-stjernen.

Romania gikk forsiktig til verks i Bern tirsdag kveld og begynte først å sende folk i angrep etter at italienerne tok ledelsen i sin kamp. Piturcas største stjerne, spissen Adrian Mutu, var plassert på venstresiden av midtbanen og tydelig misfornøyd med det.

Likevel var det nettopp Mutu som sto bak det lille Romania skapte den første timen.

Romania hadde skjebnen i egne hender og ville med seier mot Nederland gått videre til kvartfinale uansett utfall i Zürich. Derfor er det forståelig at Mutu var frustrert over landslagstrenerens defensive taktikk.

Piturca fikk sparken etter et spilleropprør første gang han hadde denne jobben. Spørsmålet er om det kan skje igjen.

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz

Sverige eller Russland?
Robin van Persie banket inn 2-0 til Nederland 87 minutter inn i matchen. På dette tidspunktet ledet Italia 2-0 over Frankrike - og dermed punkterte Arsenal-stjernen den lille luften som var igjen i kvartfinaleduellen mellom Romania, Italia og Frankrike.

Nederland møter enten Sverige eller Russland i kvartfinalen, mens Italia skal ut i en spennende, søreuropeisk duell mot David Villa og Spania.

292

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere