Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reservepreget Norge med uavgjort mot Østerrike

FRISKT INNHOPP: Sander Svendsen spilte godt etter at han kom inn, men kom ikke på scoringslisten denne gangen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FRISKT INNHOPP: Sander Svendsen spilte godt etter at han kom inn, men kom ikke på scoringslisten denne gangen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Flere av spillerne som var med på å slå Bosnia lørdag startet på benken i tirsdagens oppgjør mot Østerrike U21.

NORGE U21 - ØSTERRIKE U21 2-2

Etter mye frem og tilbake og et spill som svingte veldig endte det 2-2 mellom Norge U21 og Østerrike U21. Morten Thorsby og Bård Finne sørget for Norges mål.

Jevn start på kampen

Norge kom fra en solid 2-0 seier mot Bosnia i EM-kvalifiseringen lørdag, og tirsdag tok ungguttene i mot Østerrike i en privatlandskamp på AKA Arena i Hønefoss.

U21-guttene kom best i gang i solskinnsværet på Ringerike, men det skjedde ikke nevneverdig mye i den første omgangen.

Unggutta hadde grei kontroll på kampen, men det ville seg ikke helt på den siste tredjedelen av banen. Østerrike på sin side yppet seg til tider, men heller ikke de kunne skryte av å komme til så mange muligheter.

Like før pause skulle det likevel løsne for Norges del. Birger Meling fikk ballen ute på venstrekanten. 20-åringen slo et lavt innlegg, og foran mål dukket Morten Thorsby opp og plasserte ballen nede i hjørnet.

Norge gikk til pause med en 1-0 ledelse.

Frem og tilbake etter pause

Det var ingen tvil om hvem som var best etter pause. Norge fortsatte å kontrollere kampen, men som i første omgang hadde laget vanskeligheter med å komme til sjanser.

Etter tyve minutter var det ingenting som ga uttrykk for at kampen skulle få et annet utfall, men så dukket Nikola Dovedan opp ved utkanten av sekstenmeteren til Norge. Helt upresset fikk han plassere ballen i det lengste hjørnet.

Bare tre minutter senere sto det plutselig 2-1 til Østerrike etter svakt norsk forsvarsspill på en corner. Helt umarkert fikk Philipp Posch enkelt plassere ballen i mål.

Etter dette fikk bortelaget blod på tann og var farlig frempå nok en gang. Likevel var det Norge som skulle gi svar på tiltale, og etter 25 minutters spill av andre omgang kom Bård Finne alene med keeper og gjorde ingen feil.

Tre minutter på overtid kom innbytter Veton Berisha alene mot sekstenmeteren til Østerrike. Bortelagets keeper tok ballen med hånda utenfor feltet, og fikk direkte rødt kort for å ha fratatt Norge ett mål.

Frisparket gikk rett i muren, og så var kampen over.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!