Resultatet som ikke er godt nok for noen

1-1: Amin Askar takkes av lagkameratene etter sin utligning.

1-1: Amin Askar takkes av lagkameratene etter sin utligning. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Verken Brann eller Sandnes Ulf maktet å avgjøre fredagens bunnoppgjør i Bergen.

19.09.14 21:08

BRANN - SANDNES ULF 1-1:

Både Brann og Sandnes Ulf skulle svært gjerne hatt tre poeng da lagene møttes i Bergen. Begge lagene sliter tungt i bunnen av tabellen, men ingen av de maktet å avgjøre fredagens kamp.

Den ebbet nemlig ut med 1-1 etter at gjestene først tok ledelsen ved Eidur Aron Sigurdbjörnsson. Innbytter Amin Askar utlignet for Brann.

Dermed ser det fremdeles blytungt ut for Sandnes Ulf, som ligger plassert helt nederst på tippeligatabellen. Også Brann kan havne under streken når den 24. serierunden avsluttes søndag.

- Dreit oss ut
Amin Askar, som altså scoret Branns utligningsmål, var svært misfornøyd med å stå igjen med kun ett poeng etter kampslutt.

- Det er en kamp som kunne vippet begge veier. Begge lag er sikkert misfornøyde med resultatet. Vi spiller på vår stadion og her skal vi egentlig knuse dem, sa Amin Askar til TV 2 etter kampslutt.

Redningsmannen avviser at Brann var for kjepphøye etter seieren i Drammen forrige serierunde.

- Nei, nei, nei. Vi har ingen grunn til å være høyt oppe. Vi har slitt hele sesongen og har ingen grunn til å være kjepphøye. Vi er veldig ydmyke i forhold til det vi har gjort. Vi tok denne kampen på alvor, og vi dreit oss ut, dessverre.

TETT OG TØFT: Randall Brenes i duell med Branns Stéphane Badji. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

- Brann griseheldige
Til tross for at Brann hadde ballen mest i første omgang, var det gjestene fra Sandnes som skapte de fleste sjansene. I alle fall før halvtimen var passert.

Da kom nemlig Erik Huseklepp seg fri etter å ha fintet vekk Sandnes Ulf-back Erik Tønne. I stedet for å legge ballen 45 grader ut til en umarkert Stephane Badji, gikk imidlertid Huseklepp for skudd fra svært skrå vinkel. Akkurat det så Badji ut til å være svært lite fornøyd med. I alle fall når det endte uten nettkjenning.

Branns senegalesiske midtbanekriger var riktig nok svært heldig da dommer Trygve Kjensli unnlit å dømme straffespark da Hannes Sigurdsson ble sparket ned innenfor sekstenmeteren.

- Brann og Badji griseheldige. Sandnes Ulf snytt for straffe - klar straffe, skrev fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter og fikk støtte av Jesper Mathisen.

- Soleklar straffe. Helt utrolig når dommeren står der han står, at ikke det blir straffe til Ulf og Tom Nordlie, mente Start-spilleren.

Så kom målene
Gjestene skulle likevel få sin scoring sju minutter ut i den andre omgangen. En glimrende slått corner fra Erik Tønne traff Eidur Aron Sigurdbjörnsson, som sendte Sandnes Ulf opp i 1-0 i Bergen.

Etter at Diego Rubio hadde misbrukt en brukbar mulighet til å doble ledelsen, slo Brann brutalt tilbake et minutt senere.

Amin Askar hadde bare vært på banen i fire minutter da han utlignet til 1-1. Sandnes-forsvaret klarte ikke å klarere et innlegg fra Stephane Badji lengre enn til 15 meter. Der sto Askar og knallet inn utligningsmålet.

Hjemmelaget fortsatte å produsere store målsjanser i minuttene etter utligningen, men verken Marcus Pedersen eller Jakob Orlov klarte å overliste Hannes Thore Halldorsson.

Kampen ebbet dermed ut med 1-1 - et resultat ingen av lagene kan være fornøyd med.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.