RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rettssaken mot stjernene utsatt

Foto: Montasje / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Franck Riberys advokat mener lover er uklart formulert.

Rettssaken mot fotballstjernene Franck Ribéry og Karim Benzema ble tirsdag utsatt til neste år på grunn av en innvending fra Ribérys forsvarer.

Det var satt av en uke til rettssaken, men Ribérys advokat innledet med å hevde at loven er uklart formulert, og han ba om at det må vurderes om den er kan være grunnlovsstridig.

Dommeren henviste det spørsmålet til en høyere rettsinstans og utsatte hovedforhandlingen til januar neste år.

Fotballstjernene er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig prostituert.

Duoen risikerer opp til tre års fengsel og bøter på 380.000 kroner. Begge spillerne avviser anklagene.

Også seks andre personer er siktet i saken, som ble offentlig kjent rett før VM i Sør-Afrika i 2010. mesterskapet ble en total fiasko for Frankrike.

En familiemann
Forholdene skal ha skjedd i 2008 og 2009. Seksuell lavalder i Frankrike er 15 år, men ifølge fransk lov er det ulovlig å betale for sex med personer under 18 år.

Zahia Dehar, som nå er 21 år, var yngre enn det. Hun hevder at spillerne ikke var klar over at hun bare var 15 år.

Ribery møtte ikke opp til rettsforhandlingene. Det er satt av en uke til saken.

Bayern München-stjernen hadde før skandalen bygd seg opp et image som en familiemann, og er gift med barndomskjæresten, skriver BBC.

Den lynhurtige vingen har også konvertert religion til islam. Ribery har tidligere innrømmet å ha hatt sex med Dehar i München i 2009. Da skal hun ha vært 17 år.

Når det gjelder Benzema, som til daglig spiller i Real Madrid, så nekter han for alle anklager. Dehar hevder at spissen skal ha betalt henne for sex i 2008, mens hun var 16 år.

I 2009 ba aktoratet om at saken skulle droppes, siden Dehar hadde oppgitt falsk alder til fotballspillerne. Dommeren mente imidlertid at jenta på daværende tidspunkt så såpass ung ut, at de to stjernene måtte ha skjønt at hun var under lovlig alder. Dermed ble det hele gjenopptatt.

- Europa rundt
Riberys advokat har sagt at jenta reiste fra land til land for å selge sex, og at hun visste akkurat hva hun gjorde.

- Ifølge fransk lov er det ikke forbudt å ha sex med en kvinne, og det er heller ikke forbudt å betale for det. Det som er ulovlig, er om hun er under den seksuelle lavalder. Men når en kvinne reiser Europa rundt med fly på den måten, er det da naturlig å tro at hun bare er et rran? sier han til Reuters.

I etterkant av den mye omtalte sexskandalen i Frankrike, har Dehar jobbet som klesdesigner, og blant annet har hun sin egen undertøyskolleksjon. Hun har også jobbet tett med den kjente designeren Karl Lagerfeldt. (©Nettavisen/ NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere