Revansjesugen Johansen: - Vi må være ærlige og si at vi dreit oss ut sist

OFFENSIV: Stefan Johansens EM-håp lever i beste velgående.

OFFENSIV: Stefan Johansens EM-håp lever i beste velgående. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Forrige hjemmekamp endte i flause og massiv kritikk. Søndag kan Norge ta et stort skritt mot EM når Kroatia gjester Ullevaal.

04.09.15 07:56

SOFIA (Nettavisen): Norge har nemlig satt seg i en god posisjon før EM-kvaliken drar seg mot siste etappe.

Det gjenstår tre kamper av Norges gruppe, og alt tyder på at Bulgaria er hektet av i kampen om playoff-plassen.

Se bare her:

Norge skal møte Kroatia og Malta hjemme, og Italia borte. Bulgaria har igjen bortkamper mot både Italia og Kroatia, og Aserbajdsjan hjemme.

Får bulgarerne mer enn tre poeng på de tre siste, vil det være å anse som en sensasjon. Norge ligger fem poeng foran Bulgaria når tre kamper gjenstår.

- Dreit oss ut

Stefan Johansen hadde fått med seg at Kroatia rotet seg bort mot Aserbajdsjan før Norges kamp.

- 0-0, ja. Jeg skal være ærlig og si at jeg ikke så kampen, og Kroatia hadde sikkert flust av sjanser. De er nok det beste laget i gruppa, men det viser bare at det er mulig å slå dem også. Vi er optimister, og en sånn kamp som denne gir alltid en god følelse. Nå får vi lade opp ordentlig og være klar til søndag, sier Johansen etter seieren mot Bulgaria.

- Vi må være ærlig og si at vi dreit oss litt ut mot Aserbajdsjan på hjemmebane, men vi retta det opp her i Bulgaria, legger han til.

- Med seier på søndag er vi også forbi Kroatia, det må gi en voldsom «boost» inn mot kampen?

- Helt klart, absolutt. Vi vant kampen, og det gir godfølelse. Uavgjort hadde også vært ok, men en seier gir oss en ekstra boost. All kreditt til hele teamet som har lagt opp dette på en fantastisk måte.

LES OGSÅ: Høgmo-valg tok spillerne på senga: - Jeg tror flere ble overrasket

Han haltet litt da han gikk av banen mot Bulgaria, men forsikrer om at han er klar til dyst i søndagens kamp mot Kroatia.

- Det går fint. Jeg har hatt en tøff uke bak meg, med meget lite trening, og all kreditt til det medisinske teamet her. Det er ikke bare min skyld at jeg klarte å spille denne kampen, og den jobben de gjør viser bare hvor profesjonelle vi er på alle områder, mener Celtic-spilleren.

- Du er klar på søndag?

- Ja, når jeg ble klar til denne, blir jeg klar til den, ler han.

- Hva tenker du om EM-sjansene nå?

- Jeg har alltid hatt tro på EM-sjansene, det er vel heller dere som har tvilt, sier Johansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HOPPENDE GLAD: Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo jubler sammen med det norske støtteapparatet i det dommeren blåser av EM-kvalifiseringskampen mellom Bulgaria og Norge på Vasil Levski stadion i Sofia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Vegard Forren ble matchvinner mot Bulgaria. Han er veldig positiv til fremtiden med det norske fotballandslaget.

- Vi har mange gode og unge fotballspillere i Norge, og vi kan se frem mot mye positivt, sier Forren.

- Nå får vi komme oss hjem, restituere og ta Kroatia på søndag. Det blir nok en tøff kamp, men det er hjemme på Ullevaal, og vi må være offensive og tørre. Det håper og tror jeg vi skal være, sier Forren.

LES OGSÅ: Spillerbørsen

Per-Mathias Høgmo har lenge sagt at fotball på dette nivået er veldig tett. 0-0-kampen til Kroatia er et eksempel på det, mener han.

- Aserbajdsjan har to lag i Europaligaen, de er ekstremt vanskelige å bryte ned. Vi skapte åtte sjanser mot dem uten å få uttelling på Ullevaal, og gruppa har tettet seg til. Nå handler det om å forberede seg best mulig til Kroatia på søndag foran et fullsatt Ullevaal, sier Høgmo.

- Hvordan vurderer du de sjansene nå?

- Nå har vi ikke tenkt mye på Kroatia, vi har folk nå som har gjort et analysearbeid og bruker flyturen hjem på å restarte fokus, så får vi komme tilbake til det etter hvert, sier landslagssjefen.

LES OGSÅ: - Vi kan ikke ha en kaptein som ikke spiller fast

Det norske landslaget fløy tilbake til Oslo allerede natt til fredag, og skal bruke helgen på å lade opp batteriene frem mot avspark 18.00 søndag.

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred hadde fått med seg kroatenes smell torsdag, og han er offensiv i tankegangen når han blir spurt om sjansene for å innta andreplassen i gruppa.

- Det blir en stor kamp mot Kroatia, men vi må opp et par hakk fra kampen i dag (mot Bulgaria). Det er et veldig bra lag, og jeg tror de er revansjesugne etter kampen mot Aserbajdsjan. Vi kommer til å gi alt, sier Skjelbred.

Kroatene må for øvrig klare seg uten Mateo Kovacic mot Norge. Den ferske Real Madrid-spilleren pådro seg sitt tredje gule kort i kvalifiseringen mot Aserbajdsjan og må sone på Ullevaal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.