*Nettavisen* Sport.

Ribery kritiserer Guardiola

KRITISK: Franck Ribery er kritisk til Pep Guardiolas roteringer på laget denne sesongen. Foto: Odd Andersen (Afp)

Bundesliga-kommentator: - Jeg forstår kritikken.

15.05.14 15:15

Bayern München-ving Franck Ribery kritiserer manager Pep Guardiola kun få dager før den tyske seriemesteren spiller cupfinale mot Dortmund.

Franskmannen sier til Kicker at han mener Guardiola har rotert for mye på laget denne sesongen.

- Noen ganger spiller mann, noen ganger sitter man på benken, noen ganger er man bare hjemme. Det har vært en ny situasjon for alle. Jeg trenger kamper. Jeg trenger kanskje en pause etter fem eller seks kamper, men ikke etter én, sier Ribery.

31-åringen spilte kun 22 av 34 kamper i Bundesliga denne sesongen, noe han mener var for lite.

Klikk på bildet for å forstørre.

ENIG: Petter Bø Tosterud, Bundesliga-kommentator i Eurosport, er enig med Franck Ribery. Foto: (Privat)

- Ikke overrasket
Petter Bø Tosterud, Bundesliga-kommentator for Eurosport, forstår Riberys kritikk, til tross for at han mener tidspunktet for uttalelsene er uheldig.

- I utgangspunktet er jeg overrasket over at det ikke har vært mer bråk i Bayern München i år. De har så mange stjerner og kalles FC Hollywood i Tyskland. Sånn sett har det vært lite skandaler. Så det er litt ventet at det kommer et utspill fra en så kontroversiell type som Franck Ribery, sier Tosterud til Nettavisen.

- Jeg er ikke overrasket, men det er selvfølgelig dårlig timing å ta det her nå. Han kunne ventet til noen dager etter cupfinalen, hvis han ønsker å ta det her i media – noe man selvfølgelig også kan diskutere om han bør. Men jeg forstår kritikken, sier Bundesliga-kommentatoren.

- Mister moment
Tosterud mener Guardiolas rotering på laget, var med på å ødelegge for Bayern i Champions League.

- Bayern München var vanvittig sterke gjennom store deler av sesongen. De gav vel bare bort to poeng før jul, men så etter jul begynte ting å dreie seg om Champions League, og da så man opp til åtte endringer på startoppstillingen til enkelte kamper. Da mener jeg at man mister litt moment inn mot Champions League-kampene, forklarer Tosterud.

Den tyske storklubben kunne juble over seier i Champions League forrige sesong, men i år ble Real Madrid for sterke i semifinalen.

Det er likevel verdt å nevne at Guardiolas menn gikk seirende ut av 29 av 34 Bundesliga-oppgjør denne sesongen, og ble seriemester andre året på rad.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag