RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Richards ordnet nytt lokalderby

Foto: SCANPIX / REUTERS / Phil Noble
Sist oppdatert:
Roberto Mancini innrømmer at City må jobbe mer før de er på nivå med byrivalen.

MAN. CITY - READING 1-0:

Etter en kvartfinaleseier som satt langt inne, får Manchester City en ny mulighet til å slå erkerival Manchester United i en viktig kamp denne sesongen. Det skjer i FA-cupsemifinalen på Wembley.

- Det blir en stor semifinale. du kunne se hvor mye dette betød for fansen mot slutten, sa City-manager Roberto Mancini ifølge Sky Sports.

Han erkjente samtidig at de lyseblå fortsatt må heve seg et lite hakk før de kan kjempe med Premier League-lederen fra samme by.

-Kanskje neste år
- Vi er veldig nære alle de beste klubbene, men vi må forbedre oss mer. Kanskje vi er på samme nivå neste år, la Mancini til i en uttalelse som minnet om et forsøk på å legge press over på managerkollega Alex Ferguson og United.

FA-cupsemifinalene spilles som alltid på nøytral grunn. I år er det bestemt at også semifinalene skal spilles på finalearenaen og landslagsarenaen i Nordvest-London.

- Det er veldig viktig at vi spilte en god kamp på Old Trafford sist. Vi har en sjanse til å vinne, akkurat som dem, mener Citys italienske sjef.

Prestasjonsangst?
Manchester City stanget lenge mot forsvarsmuren til Reading fra nivået under i ligasystemet søndag.

City, som har investert milliarder av kroner for å skape et lag for de store anledningene, så ut til å være noe preget av nyheten om at byrival United ventet dersom de overvant gjestene fra The Championship.

Hjemmebanefordelen så heller ikke ut til å spile noen stor rolle i mesteparten av kampen om den siste semifinaleplassen. Reading spilte jevnt med City, som kun fikk noen få målsjanser de første 45 minuttene på eget gress.

City-spillerne, og da spesielt toppscorer Carlos Tévez, var tydelig grepet av frustrasjon da angrep etter angrep ebbet ut med ingenting på City of Manchester Stadium.

Derfor var det nok flere enn bare tilhengerne og manager Roberto Mancini som pustet lettet ut da Micah Richards endelig scoret med et kvarter igjen. Backen stanget ballen forbi bortelagets forsvar og keeper etter en presis corner fra David Silva.

Reading gjorde en heroisk innsats mot overmakten, men kom aldri til de helt store mulighetene mot Mancinis menn.

Tredje forsøk
Dermed får Manchester City en tredje sjanse til å nedkjempe Alex Fergusons United denne sesongen.

Premier League-oppgjøret i Eastlands i fjor høst endte målløst, mens United vant 2-1 på Old Trafford i februar da Wayne Rooneys avgjorde med sin fantastiske brassescoring.

Bolton og John Carews klubb Stoke møtes til dyst om den andre finaleplassen på Wembley. Semifinalene i den gjeveste cupen i britisk sammenheng spilles 17. og 18. april. Hvilke lag som spiller på de ulike datoene er ennå ikke bestemt.

Les saken: Kriget seg til semifinale

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere