*Nettavisen* Sport.

Riise: - Det er et soleklart rødt kort

IRRITERT: Bjørn Helge Riise var ikke fornøyd med taklingen mot ham på Alfheim, søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Bjørn Helge Riise er klokkeklar på at Marcus Hansson skulle vært utvist etter skrekktaklingen rett før kampslutt.

TROMSØ – LILLESTRØM 1-1:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Søndagens bunnkamp mellom to av Tippeligaens foreløpige bunnlag, endte med poengdeling etter en kamp som bølget frem og tilbake og inneholdt mange dueller.

Dommer Brage Sandmoen viste tidlig i kampen at han hadde lagt lista for kort høyt, da bortelagets Mohamed Ofkir ble tatt tøft ute på Lillestrøms høyreside av Tromsøs venstreback, Kent-Are Antonsen. Antonsen slapp unna det gule kortet. Ofkir måtte derimot gi seg noen minutter senere, og ble erstattet av Árni Vilhjálmson.

Det store samtaletemaet etter søndagens kamp, er likevel taklingen Tromsøs Marcus Hansson utførte på Lillestrøms Bjørn Helge Riise rett før slutt, som medførte at spilleren ble liggende og til slutt måtte byttes ut.

Rett etter kampslutt var Lillestrøm-trener Rúnar Kristinsson klar på hva han syntes om taklingen.

- Den var stygg. Han ligger på benken der inne og vrir seg, så jeg håper han kommer seg på beina, sier Kristinsson til pressen.

Riise selv, var klokkeklar i mixed sone etter kampen.

- For meg er det soleklart rødt. Han kommer i stor fart, strake bein, knotter og treffer meg ufattelig høyt oppe på leggen. Slik jeg tolker den der, så er den stygg. Vi hadde jo kranglet litt i kampen tidligere. Da jeg tittet opp, så smilte han til meg, så han var sikkert fornøyd med taklingen forteller Riise pressen.

Riise frykter derimot ikke at han blir ute lenge.

- Neida, jeg tror cupkampen på onsdag ryker, men vi får se etter det.

Lite som skilte lagene
Selve kampen var jevnspilt, og kampens første mulighet fikk Tromsøs høyreback, Antonsen. Han skjærte inn fra sin venstrebackplass og fikk til et farlig skudd fra vel 20 meter, som gikk rett over tverrliggeren til Arnold Origi i Lillestrøm-buret.

Den første virkelig store sjansen falt til Erling Knudtzon på topp for Lillestrøm. Moryké Fofana tok med seg ballen, skjærte inn fra sin venstrekant og tredde ballen elegant mellom to av Tromsøs forsvarsspillere, og til Knudtzon.

Benny Lekström, som fikk mye kritikk etter tabben mot Viking sist helg, fikk derimot revansjert seg søndag, da han ruste ut og blokkerte spissens forsøk, før ballen spratt i Knudtzon igjen og endte opp med å trille utenfor vertenes mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

DUELLER: Søndagens kamp var preget av mange dueller, og lite finspill. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Snytt for straffe?
Etter halvtimen spilt, mottok Fofana ballen inne i Tromsøs sekstenmeter og forsøkte å vende opp. I vendingen ble han hindret av hjemmelagets Remi Johansen. Fofana slo ut med armene mot dommeren, uten å få straffesparket han ønsket seg.

Etter kampslutt, og uten å ha sett reprise av situasjonen forteller Kristinsson til Nettavisen at hans umiddelbare reaksjon var at det ikke var straffe.

To kjappe
Lillestrøms mål kom etter et frispark som ble slått inn i Tromsøs sekstenmeter. Frode Kippe vant en duell mot Simen Wangberg i feltet. Erling Knudtzon fikk tak i andreballen, og ensom fra fem meter gjorde LSK-spissen ingen feil.

Tromsø slo imidlertid kjapt tilbake, da et oppspill ble headet ned til Gjermund Åsen, som tok med seg ballen og satt den sikkert nede i lengste hjørne.

Samme mann med to store sjanser
Både før og etter sidebytte endte Tromsøs midtstopper, Magnar Ødegaard, opp med to store sjanser. I førsteomgang kom han først på en corner og fikk avsluttet fra fem meter, men Origi var med på notene og fikk blokkert skuddet.

15 minutter ut i andre omgang, fikk Ødegaard ballen i beina på bakerste stolpe på en corner. Dessverre for Tromsø, klarte ikke Ødegaard å plassere ballen mellom stengene, og skuddet gikk utenfor.

Noen minutter senere fikk Lillestrøm frispark i god posisjon, og Marius Lundemo skrudde ballen over muren og rett i tverrliggeren. Dermed var Lundemo bare centimetere unna en drømmescoring.

Etter Lundemos skudd, ebbet kampen ut, sjansemessig. Det nærmeste man kom et mål i sluttminuttene, var da Marius Amundsen spilte en litt for løs pasning tilbake mot keeper Origi. Sisteskansen var dog våken, og nådde ballen før Zdenek Ondrásek, og fikk klarert.

Tromsø sikret seg med det sesongens første poeng, før de møter Mo IL borte i cupen onsdag. Lillestrøm fortsetter rekken med uavgjort, og har nå to poeng, etter de at måtte starte sesongen med ett poeng i minus grunnet økonomisk rot. Onsdag får Lillestrøm muligheten til å ta med seg en seier i cupen mot Rælingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.