Riise: - Jeg blir så j****g provosert

PROVOSERT: John Arne Riise liker ikke Norsk Tippings siste utspill om hans retur til AaFK. Her sammen med kona Louise før årets VG-lista.

PROVOSERT: John Arne Riise liker ikke Norsk Tippings siste utspill om hans retur til AaFK. Her sammen med kona Louise før årets VG-lista. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

John Arne hamrer løs på Norsk Tipping på bloggen sin.

10.07.15 20:22

I dag våknet jeg i Vegas med godt humør. Siste dagene har vært utrolig positive med tanke på at jeg har skværet opp med Aalesund og Henrik Hoff. At Yngve Hallen var åpen for dialog om at jeg kan spille i Norge selv med Betsson avtalen. Jeg var giret og klar for at jeg kanskje kan få oppleve det å spille med brudern før jeg legger opp. Men det gode humøret ble fort ødelagt.

Slik åpner John Arne Riise sitt siste blogginnlegg, med tittelen "Jævlig provosert!!!".

Bakgrunnen er oppslaget i dagens VG, der Norsk Tippings kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen utelukker Riises overgang tilbake til norsk fotball og Aalesund.

Betsson vs Norsk Tipping
Grunnen til det John Arne Riises avtale med det utenlandske bettingsselskapet Betsson, som er en konkurrent til monopolinnehaver Norsk Tipping.

Gjennom dyre sponsoravtaler har Norsk Tipping sikret seg eksklusivitet til Tippeligaen, og mener således at Riises inntog vil undergrave det.

- Det vil være avtalebrudd med Norsk Tipping som generalsponsor. Slik avtalen er nå kan ikke John Arne Riise spille for Aalesund så lenge han er ambassadør for et utenlandsk spillselskap, sier Sagstuen til VG.

Riise skriver videre:

Jeg blir så jævlig provosert av å lese hva Tonje Sagstuen, som jeg forresten ikke vet hvem er, og andre i Norsk Tipping sier. Hvis jeg skulle kommet tilbake til Norsk Tippeliga, tror de at jeg skal springe rundt på banen med egen Betsson drakt for å reklamere for dem?

Ønsker dialog
Han håper at Norsk Tipping og Norges fotballforbund vil skape dialog og sørge for at Riise senior kan oppfylle sin store drøm: Å avslutte karrieren med broren i Aalesund.

Bjørn Helge Riise ble tidligere denne uken klar for AaFK, som tidligere har hatt ganske heftige feider med familien Riise.

Yngve Hallén uttalte i dagens VG at han er optimist med tanke på å få Riise til Tippeligaen og vil snakke for å finne den beste løsningen.

I etterkant av blogginnlegget har John Arne Riise moderert seg noe, og la ut denne unnskyldningen til Tonje Sagstuen spesielt på Twitter:


Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å få kontakt med Tonje Sagstuen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.