Riise: - Jeg får mye sympati fra idrettsmiljøet

BETSSONS ambassadør John Arne Riise er ikke overrasket over at flere fotballprofiler tar på seg lignende roller i utenlandske spillselskap. Her sammen med sin kone Louis Angelica.

BETSSONS ambassadør John Arne Riise er ikke overrasket over at flere fotballprofiler tar på seg lignende roller i utenlandske spillselskap. Her sammen med sin kone Louis Angelica. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

John Arne Riise føler at han får mye støtte - av flere enn Mix.

NEW YORK (Nettavisen): John Arne Riise har fått mye kritikk for å være ambassadør for Betsson, et utenlandsk spillselskap, men fredag ble det klart at han får selskap av en annen fotballprofil.

 

Mix Diskerud har signert en samarbeidsavtale med NordicBet og blir deres ambassadør.

- Det er hyggelig og viser at det er flere fotballspillere som vil gå denne veien, men det er ikke overraskende. Jeg får mye sympati fra folk i idrettsmiljøer, sier Riise til Nettavisen.

Sympatien har definitivt ikke kommet fra Norges Idrettsforbund, som mener at alle norske utøvere må være lojale mot Norsk Tipping. Forbundet har vært krass i sin kritikk mot idrettsutøvere som «går til sengs med fienden».

Nå får kritikerne én hoggestabbe til, selv om det er et par vesentlige forskjeller på Riise og Diskerud som gjør at sistnevnte kan slippe billigere unna.

Riise innehar rekorden for flest landskamper for Norge med 110, og ønsker dessuten å spille fotball i Norge framover, mens Mix Diskerud har valgt å representere USA og spiller også sin klubbfotball der, for New York City FC.

John Arne Riise tar uansett ikke kritikken så tungt. Han deler filosofien til Mix, som sier at «enkelte forsøker å tviholde på gamle dager, men framtiden venter ikke på noen».

- De fleste undersøkelser/poller viser jo at det er flere som er for lisens og ikke har noe problem med at jeg er ambassadør for et spillselskap, sier Riise til Nettavisen.

Han påpeker at 68,5 prosent av medlemmene i NISO i 2013 mente at norske utøvere burde ha mulighet til å inngå avtaler med utenlandske spillselskap.

- Kun 15,5 prosent mente de skulle være lojale mot Norsk Tipping. Det sier alt. Min følelse er at enda flere har blitt positive til slike avtaler siden den gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.