RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise: - Vi tar dere!

(FOTO: MARIUS G. VIK/TV 2 NETTAVISEN)
Sist oppdatert:
Shearer er borte og Owen er skadet, men Newcastle-spillerne kan skremme de fleste bare med sitt oppsyn. Bjørn Helge Riise er imidlertid ikke redd.

ÅRÅSEN/OSLO (TV 2 Nettavisen): Riise var en av Lillestrøm-spillerne som imponerte mest da Romerike-laget spilte 1-1 på St James’ Park forrige helg. Nå ser han frem til å gjenta suksessen.

- Jeg gleder meg voldsomt, dette er litt annerledes enn å møte Harstad, innrømmer minstemann Riise, som tror dette er det største han har vært med på i sin fotballkarriere.

Så langt.

Storebror John Arne har gjort noen av sine beste kamper for Liverpool mot nettopp Newcastle, blant annet da han i sin første sesong dunket inn vinnermålet på St James’. Lillebror har ikke tenkt å være noe dårligere.

- Jeg frykter ikke denne gjengen, og jeg tror vi vinner. 2-1. Jeg og Michael (Mifsud) scorer, sier 23-åringen selvsikkert til TV 2 Nettavisen.

Roeder spent på LSK
Gjør de det, vil Lillestrøm sensasjonelt gå videre til neste runde. Faktisk vil det være nok at de ikke slipper inn mål i lørdagens kamp mot det største laget i Nord-England. Og manager Glenn Roeder er meget spent på hva slags taktikk hjemmelaget vil bruke.

- Vil Lillestrøm gå for 0-0, eller vil de satse på full fart ut og gå for et tidlig mål?

- Jeg tror i alle fall ikke at Uwe (Rösler) kommer til å spare noen av sine beste spillere til denne kampen, sier Newcastle-manageren, som har plukket seg ut «et par Lillestrøm-spillere» som vil få ekstra oppmerksomhet i lørdagens oppgjør.

Ikke uventet er Robert Koren en av dem.

- Alle Lillestrøm-spillerne har imponert meg så lang, men det er en eller to spillere som blir spesielt viktig at vi får stoppet.

- Robert Koren har en veldig viktig rolle i laget, vi kjenner hans evne til å avgjøre kamper – og han scoret et fantastisk mål på onsdag.

- Koren er viktig
Om det er nok til å skulle være interessant for Newcastle, vil imidlertid ikke United-manageren ut med.

- Vi er blitt koblet til en hel rekke spillere de siste par ukene (Duff, Kuyt, van Nistelrooy, journ. anm.), og hadde vi fått alle dem, så kunne vi tatt opp kampen med Chelsea. Jeg har imidlertid en politikk på ikke kommentere enkeltspillere som vi knyttes til.

Likevel innrømmer han at Lillestrøms midtbanejuvel Robert Koren kan nå langt.

- Jeg skjønner godt at mange klubber er interessert i ham, og jeg tror han kan gjøre en god jobb for mange lag, mener Roeder, uten å avfeie at Newcastle kan være en av dem.

Likevel er Newcastle-manageren mest opptatt av sitt eget lag og hva de kan oppnå. Deltakelse i UEFA-Cupen er et viktig mål for klubben.

Bjørn Helge Riise går for scoring mot Newcastle.
Bjørn Helge Riise går for scoring mot Newcastle.

- Vi kjempet hardt for å komme med i denne turneringen i fjoråressesongens tre siste måneder, og det var derfor ingen av spillerne som klaget da de kom tilbake til den rekordtidlige sesongoppkjøringen den 27. juni.

- Bedre for hver trening
Og selv om få lot seg imponere av hva Newcastle presterte forrige helg, har Roeder atskillig høyere forhåpninger for lørdagens kamp.

- Vi har alle spillerne friske og tilgjengelige, og kvaliteten på treningen har økt gang for gang. Vi er derfor et mye bedre lag nå enn hva vi var forrige helg, skryter Newcastle-sjefen.

Om det er nok, får du vite lørdag. Kampen går klokken 1600 på Åråsen, sendes ikke på noen tv-kanaler, men det er fortsatt godt med billetter igjen. Man venter et sted mellom seks og åtte tusen på Åråsen lørdag.

PS! Ifølge Romerikes Blad, som overvar torsdagens lukkede trening på Jessheim, ventes Newcastle å stille med en defensiv 4-5-1-formasjon, hvor Australias VM-spiller Craig Moore kommer inn fra førstekampen. Australieren fikk forkortet sin «VM-ferie» med tre dager etter det skuffende resultatet hjemme mot Lillestrøm, og er i følge Glenn Roeder høyaktuell for bortekampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere