*Nettavisen* Sport.

Riise 7, Roma 6

Foto: AFP/Scanpix

Både John Arne Riise (28) og Roma-fansen er fornøyde med nordmannens debutsesong i Italia.

05.06.09 11:15

BISLETT (Nettavisen): - Han har utviklet seg veldig som spiller, i mine øyne. Jeg tror han er blitt taktisk klokere, mer plasseringsdyktig og flinkere til å finne ut når han skal angripe, sier Thomas Høy til Nettavisen.

Høy er ansvarlig redakør for fansiden asroma.no og følger den italienske hovedstadsklubben svært tett. Og han er altså godt fornøyd med John Arne Riises første sesong i Serie A.

- Som de fleste nye spillerne i Roma, slet han litt i begynnelsen. Men så kom han seg overraskende fort, og var spesielt bra i tre store kamper, mot Arsenal, Inter og Milan, fortsetter Høy.

Karaktertid
John Arne Riise er enig i denne analysen. Det tok tid å bli varm i trøya.

- Jeg hadde en tung start de første 2-3 månedene, med tanke på at laget spilte dårlig og det tok tid å komme inn i miljøet og lære seg språket. Men fra november har det bare gått oppover. Jeg er veldig godt fornøyd med de sise seks-sju månedene, sier Riise til Nettavisen.

- Hvilken karakter vil du gi deg selv på en skala fra 1 til 10?

- Lagmessig var sesongen en sekser. Meg selv? Kanskje sju, svarer Riise..

Det høres rimelig ut.

- En stor Roma-side ga ham 6,5. Jeg tror jeg sier med enig med det, supplerer Thomas Høy.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Gullambisjoner
Neste sesong håper selvfølgelig Riise å gjøre det enda bedre. Roma endte på sjetteplass i Serie A, 21 poeng bak mesteren Inter.

- I år slet vi utrolig med skader. Vi har spilt kamper med elleve skader og fem suspensjoner - 16 spillere ute. Da vinner du ikke toppkamper, konstaterer Riise.

- Hva er ambisjonene for neste sesong?

- Være en utfordrer til tittelen. Uten tvil.

Det er imidlertid ingen garanti for at nordmannen befinner seg i Roma når neste sesong starter. Torsdag ble det kjent at Barcelona skal være interessert, noe som fikk Riise til å innrømme at «det gir et kick å bli koblet til en sånn klubb.»

Riise spilte 23 seriekamper og 33 totalt i sin første sesong i italiensk fotball, og scoret to mål. Det ene målet var en perle av et frispark, i Paolo Maldinis avskjedskamp for AC Milan.

- Det sier absolutt sitt om Riise at han får ta frispark. Det er egentlig bare Francesco Totti som tar frispark i Roma, poengterer Thomas Høy, som er svært fornøyd med å ha en nordmann i favorittklubben.

Hjelper fansen
Riise får mye skryt for sin velvilje overfor fansen.

- Han er veldig flink til å stille opp for oss, og sørger for at vi får komme inn på treningsbilletter og at vi får billetter til kampene, forteller Høy til Nettavisen.

Men forvent ikke å finne en autografskrivende John Arne Riise i sentrum av Roma neste gang du besøker den drøyt 2700 år gamle byen.

- Byen er veldig vakker, og det er et fantastisk sted å bo. Men det er utrolig mye folk der hele tiden, med alle turistene, og du går og skubber borti folk hele tiden når du går i byen, forklarer Riise.

Legg til at han er en av byens fotballhelter, så forstår du at det kan være vanskelig for Riise å bevege seg gatelangs.

Godt miljø
28-åringen trives imidlertid svært godt i spillergruppen.

- Jeg stortrives med gutta, sosialt og sånt.Det er utrolig morsomme og sosiale gutter, og jeg begynner å bli mer vant til spillemåten og måten motstaderne opptrer på. Det går mye bedre nå, uten tvil.

Forhåpentligvis får vi se bevis på dette når Norge til lørdag møter Makedonia i en svært viktig VM-kvalifiseringskamp. Norge er sannsynligvis helt avhengig av seier for å ha et håp om å nå playoffet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag