RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Riise bak ny fotballregel

Sist oppdatert:
Etter at Skottland gjorde det de kunne for å ødelegge for John Arne Riises innkast, sendte Norge inn et forslag om en ny fotballregel.

Skottland-Norge i fjor høst. Manchester Uniteds Darren Fletcher stod rett foran John Arne Riise, og sørget for at nordmannen ikke kunne ta sine lange innkast som han ønsket. Og det helt lovlig. I reglene stod det ingenting om at Fletchers oppførsel var ulovlig. Det fikk NFF til å reagere. De sendte inn et forslag om at reglene burde endres.

De lyktes.

- Innkast var eneste sted i spillereglene hvor det ikke stod noe om avstand ved gjenopptakelse av spillet, sier NFFs dommeransvarlig, Reidar Bjørnestad, til TV 2 Nettavisen.

I slutten av februar godkjente så FIFA forslaget som Norge og et par andre land, også Skottland, ønsket.

- Det betyr at fra 1. juli vil den nye regelen gjelde for all fotball over hele verden. Det skal da være to meters avstand mellom den som tar innkastet, og motspilleren, sier Bjørnestad fornøyd videre.

Holder ikke spilleren avstand, kan dommeren gi advarsel, gult kort og frispark.

- En fjær i hatten for dere?

- Det viktigste er at det blir endret til noe som er fornuftig. Det positive er også at vi og noen få andre nasjoner har blitt hørt i denne saken, sier Bjørnestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere