*Nettavisen* Sport.

Riise-brødrene svidde gummi

Foto: Marita Lundsrud Berg (Rakkestad Avis)

John Arne og Bjørn Helge ga full gass i spreke biler.

Brødrene Riise har begge oppnådd suksess på fotballbanen, torsdag gikk de for gull på Rudskogen, skriver Rakkestad Avis.

Med John Arne Riise som forlover hadde tidligere fotballproff og Ålesund-spiller Nikola Andelic litt av noen overraskelser i vente. Først på programmet sto Rudskogen og Rakkestad.

Roma til Rudskogen
Himmelen åpnet seg og sørget for å et såpeglatt underlag på gokart-banen før de tolv deltakerne i utdrikningslaget til Andelic satt gassen i bånn. John Arne og Bjørn Helge Riise hadde for anledning foretatt et lagbytte fra Roma og Fulham til «Riise Brothers», og sammen gikk de ikke mindre enn topplassering.

- Dette er første gang jeg har kjørt både gokart og på bane, mens John Arne var på Rudskogen noen år siden med landslaget. Jeg tror det kan gi oss fordel, smiler Bjørn Helge til Rakkestad Avis.

Om det var John Arnes tidligere erfaring eller brødrenes konkurranseinstinkt som var utslagsgivende vites ei, men kombinasjonen ga i alle fall en suveren seier på gokartbanen.

Se bildekarusell i Rakkestad Avis

Bobler og pokaler
Med 22 sekunders forsprang var det tid for andre og siste etappe, nemlig banekjøring. Uredde inntok de banen og frem til siste runde var det den vordende brudgommen som lå i tet. Da kom det blå flagget.

- Jeg ble helt satt ut av flagget og sakket ned farten. Da kom John Arne, forteller han.

Som Andelic nå vet, og mest sannsynlig kommer til å huske en god tid fremover, er at blått flagg betyr at en annen fører ligger meget tett bak. I dette tilfellet John Arne Riise, som suset forbi brudgommen på første langside.

Motordagen på Rudskogen ble selvfølgelig avsluttet med pokalutdeling og champagnesprut.

- Nå blir det brunost og kransekake, gliste Bjørn Helge, mens broren sørget for at den første champagnekorken fløy til værs.

Dro på spa
Etter en dag fylt med testosteron ble utdrikningslaget fraktet videre i limousinbussen til roligere omgivelser på Holmsbu Spa.

Brødrene Riise fikk seg nå en real forsmak på hva deres egen fremtid bringer, da bryllupsklokkene ringer for dem begge til sommeren.

Denne saken her hentet fra Rakkestad Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.