Riise brøt bokavtale

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Som 22-åring inngikk John Arne Riise en bokavtale med forlaget Schibsted og forfatter Atle Nielsen. Tre år senere har han inngått en ny avtale bak ryggen på Nielsen.

17.01.06 20:46

John Arne Riise har rotet det til for seg selv. For tre år år siden inngikk han en kontrakt med Schibsted og forfatter Atle Nielsen om at de skulle gi ut biografien hans.

Nå har Liverpool-proffen valgt å bryte avtalen, og i stedet inngått en avtale med en annen forfatter.

- Jeg har valgt å holde det hemmelig, og det er ingen som vet hvem som skal skrive boken utenom ham det gjelder, sier Riise til TV 2 Sporten.

Atle Nielsen hadde satt av tid til å skrive biografien til Riise, og kjente ikke til at prosjektet var skrinlagt før TV 2 gjorde ham oppmerksom på det.

- Vi hadde inngått en avtale. Jeg forholder meg til kontrakten jeg inngår, og jeg hadde vel forventet at han også skulle gjøre det, sier Nielsen.

- Han spiller for Liverpool. Han kan ikke plutselig begynne å spille for Everton uten å ordne opp i det formelle, legger forfatteren til.

Både Nielsen og Riise har fått forskudd fra forlaget. Liverpool-proffen, som vil vente med å gi ut boken om seg selv til han er over 30 år, er nå innstilt på å kjøpe seg ut av kontrakten.

- Jeg skal selvsagt betale tilbake pengene. Jeg har ingen problemer med det, det er ikke noen store beløp.

Forlagssjef Vebjørn Rogne i Schibsted vil ikke kommentere saken før han har snakket med Riise.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.